Szegedi hírek

2024.04.14. 16:38

Futással támogatta több mint 1600 nevező az Ágota közösséget - GALÉRIA

Több mint 12 millió forintot hozott az Ágota közösségnek a vasárnapi jótékonysági futóverseny. Az 1600 nevező mellett cégek és sportolók is támogatták a családjukból kiemelt fiatalokkal foglalkozó szervezetet.

Timár Kriszta

Több mint 1600-an vettek részt az Ágota közösséget támogató futóversenyen. Fotó: Karnok Csaba

Az Ágota Közösség támogatására rendezett futóversenyt vasárnap a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Gál Ferenc Egyetem. A Dóm téri rendezvényen több mint 1600-an álltak rajthoz a különböző távokon. A család minden tagja részt tudott venni a jótékonysági sporteseményen: a legkisebbeknek 100 méteres futást is szerveztek, de a rutinosak akár 12 kilométeres távon is bizonyíthattak.

– Pont ez volt a cél, hogy aki szeretné támogatni az Ágota fiataljait, el tudjon jönni – mondta el lapunknak Salgó László főispán. Hozzátette: kiemelten fontosnak tartja a jótékonyságot és hogy helyi kötődésű közösséget segítsenek vele. Ez a futóverseny mindkét célnak megfelel, így szeretnének ebből a rendezvényből hagyományt teremteni.

Természetesen a legaranyosabb futam most is a gyerekeké volt. Járni alig tudó futók is indultak a mezőnyben – szüleikkel kézenfogva totyogták végig a távot. Természetesen minden befutó hatalmas tapsot kapott. De a nagyobbaknak is hatalmas élmény volt ez a rendezvény.

– Ez volt az első futóversenyem. Azért indultam, mert még sosem kaptam tesiből ötöst – mesélte őszintén a 8 éves Anna. Mint mondta, kicsit hosszú volt a táv, szúrt is az oldala, de a szép érem, amit kapott, kárpótolta.

– Jó volt, csak elég lassú voltam. Nagyon leelőztek a gyerekek – fogalmazta meg élményeit az 5 éves Milán, aki már elhatározta, az éremben fog aludni, amit kapott. Édesanyja is futott: előbb vele, majd a 3 kilométeres távon is.

– Nem vagyunk gyakorlott futók, de a cél érdekében feszegetem a saját határaimat – mosolygott Beséné Kormány Aranka.

A futók között volt Bóka János európai ügyekért felelős miniszter is. A szegedi politikus azt mondta, tiszteli az Ágota munkáját, mert komoly segítséget nyújtanak a gyermekeknek, ezért ahogy tudja, támogatja őket.

A nevezési díjakból több mint 7 millió forint folyt be. A BYD további 5 millió forinttal támogatta a rendezvényt, Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó dedikált pólóval, a Szedeák kosárlabdacsapat pedig dedikált mezzel, amelyeket majd elárvereznek. A rendezvény teljes bevételét az Ágota közösség élményprogramjaira fordítják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában