Szegedi egyetemi hírek

2024.04.11. 15:36

Ismét megrendezték a Trapp Napot Szegeden – FOTÓK

Suki Zoltán

Sorversenyek is voltak az idei Trapp Napon. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A sport és az egészségmegőrzés kapta a főszerepet az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetének Trapp Napján, amit a Topolya sori Sportcsarnokban rendeztek meg csütörtökön.

A rendezvény több mint harmincéves hagyománya a karnak. Ráadásul nem csak egy egyszerű sportnapról van szó. Ennek a megszervezése ugyanis a végzős sport- és rekreációszervező szakos hallgatók vizsgafeladata is volt

 – mondta lapunknak Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont vezetője.

A rendezvényen ott volt a Szegedi Boxklub is, sőt Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő is meglátogatta a hallgatókat. Velük lehetett beszélgetni, és volt egy közös bemelegítés is, mielőtt elkezdődtek volna a sorversenyek.

A rendezvényt Döbör András dékán, és Hajdúné Petrovszki Zita, intézményvezető nyitotta meg.

Elhangzott, hogy a sportrendezvény megszervezése hasznos tapasztalatokkal gazdagítja évről évre a hallgatókat. Ez pedig azért fontos, mert, sportszakemberként, testnevelőként és edzőként is kaphatnak a későbbiekben hasonló megbízást, vagyis felkérhetik őket sportesemények megrendezésére.

A tanórákat ezen a napon nem tartották meg, azonban tanítási napnak számított. Így csak az kaphatott jelenléti igazolást, aki a rendezvény végéig részt vett az eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában