Helyi közélet

2024.04.15. 17:07

Pénzügyesek országos döntőjét rendezik Makón - Galéria

Másodszor rendezik Makón a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma tanulmányi versenyének országos döntőjét. A megnyitót hétfőn a Korona konferenciaközpont dísztermében tartották, maguk a versenyek pedig a Návay Lajos Technikumban zajlanak szerdáig. Szerte az országból hatvan diák érkezett a Maros-parti városba – a házigazda intézményt közülük ketten képviselik.

Szabó Imre

A Korona dísztermében 60 diák vett részt a döntő nyitóünnepségén. Fotó: Szabó Imre

Mivel a pénzügyi rendszer szabályozása időről időre változik, biztos, hogy a hozzá kapcsolódó szakmák hosszú távon is kelendőek lesznek

 – többek között ezzel biztatta hétfőn délután a makói Korona konferenciaközpontban a Pénzügyminisztérium képviselője a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma tanulmányi versenyének országos döntőjére érkezett fiatalokat. Kincses-Aigner Márta, a Számviteli és Közfelügyeleti Főosztály osztályvezetője hozzátette, a versenyre két kategóriában összesen 335-en neveztek be, akik közül a legjobb 60 utazhatott a Maros-parti városba felkészítő tanáraikkal együtt.

Makó nem először rendezi meg az országos döntőjét, a Návay Lajos Technikum öt évvel ezelőtt is kapott felkérést a pénzügyi tárcától – alighanem azért, mert tanulói rendre jól szerepelnek a különböző szakmai tanulmányi versenyeken. A városban szeretettel Keriként emlegetett iskolában egyébként a kezdetektől oktatják a szakmát. Papós András igazgatótól megtudtuk, a döntő versenyei rangos szakmai zsűri értékelése mellett szerdáig fognak tartani. A távolabbról érkezett résztvevőket a Pulitzer kollégiumban szállásolják el, a versenyfeladatok helyszíne az iskolaépület lesz.

A szünetekben természetesen lesz módjuk megismerni a várost is. Kipróbálhatják a Hagymatikum fürdőt, megnézhetik a Ford T-modellt és ellátogathatnak a Maros-parti lombkoronasétányhoz is 

– tette hozzá az igazgató. 

A megnyitón köszöntőt mondott Farkas Éva Erzsébet makói polgármester, aki meleg szavakkal emlékezett meg egykori alma materéről, amely véleménye szerint a város egyik legjobban fejlődő és legkiválóbb iskolájává vált. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum – ennek részeként működik jelenleg a Návay – kancellára, Hegedűs Zoltán azt mondta, a makói iskola most ünnepli fennállásának századik évfordulóját, és a döntő megrendezése az ünnepségsorozat méltó megkoronázása.

Két diáklánynak drukkolhat Makó

A makói Kerit két diáklány, Asztalos Amanda és Szekeres Dóra képviseli a versenyen. Papós András igazgató azt mondta róluk, országos megmérettetésen még nem próbáltak szerencsét, kisebbeken viszont már figyelemre méltó eredményekkel bizonyították rátermettségüket. A döntőn legjobban szereplő tanulók mentességet kapnak a felvételi vizsgák alól – bár számukra valószínűleg ezek teljesítése amúgy sem jelentene gondot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában