Szegedi hírek

2024.04.09. 15:46

Üzbég régióval kötött együttműködési megállapodást a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Szegeden tett diplomáciai látogatást az üzbegisztáni Surkhandarya régió kormányzója, Ulugbek Berdikobilovich Kosimov, akit Shakhavdinov Oybek, az Üzbég Köztársaság magyarországi nagykövete, valamint energetikai, mezőgazdasági és turisztikai cégek vezetői kísértek el.

Delmagyar.hu

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A kormányzó a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatallal, valamint a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarával is együttműködési megállapodást kötött, valamint a lehetséges jövőbeni gazdasági együttműködésről tárgyalt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzattal és a Szegedi Tudományegyetemmel.

A találkozó során több megállapodást is aláírtak a felek. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal és Surkhandarya régió közös szándéknyilatkozata kiterjed a közigazgatás digitalizációjával kapcsolatos tapasztalatcserére és a hatósági eljárások során felmerült ismeretek megosztására is, különösen a mezőgazdasági igazgatás, valamint az élelmiszerlánc-biztonság területén. A kormányhivatal vállalta továbbá, hogy a vármegyei gazdasági együttműködési lehetőségek esetén koordinátori feladatot lát el.

A Surkhandarya régió képviselői együttműködési megállapodást, illetve szándéknyilatkozatot írtak alá a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarával, vármegyei önkormányzattal és az ArchEnerg Klaszterrel a jövőbeni gazdasági együttműködés előmozdításáról és a két régió gazdasági életének ösztönzéséről.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában