Szelfizni is lehetett a zenélő járgánnyal

2019.10.01. 17:51

Mr. Pianoval tehettek egy kört a vásárhelyiek

Nem mindennapi zenei csemegével lepte meg a Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyt. Meghívták Mr. Piano-t, a guruló zongoristát. Vágó János, siófoki zongoraművész egy speciális, önjáró zongorával adott koncertet szerte a belvárosban. A hangszerre bárki felülhetett és mehetett egy kört, de szelfizni is lehetett a zenélő járgánnyal és zongoristájával.

Kovács Erika

Juhász Tünde és Rapcsák Katalin, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapítótagjai is felültek egy körre a speciális, guruló zongorára. Fotó: Kovács Erika

- Október 1-je, Yehudi Menuhin kezdeményezésére, 1975 óta a zene ünnepe. Tőle származik a következő idézet: „A zene a káoszból rendet teremt; a ritmus a széttartót egységbe fogja; a melódia a megszakítottat folytonossá varázsolja; a harmónia az össze nem illőket összeegyezteti.” – idézte Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapítója, a keddi sajtótájékoztatón.

Juhász Tünde és Rapcsák Katalin, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapítótagjai is felültek egy körre a speciális, guruló zongorára. Fotó: Kovács Erika

 

- Meghívtuk a siófoki zongoraművészt, Vágó Jánost, vagyis Mr. Piano-t, aki guruló zongorával járja a zene világnapja alkalmából Vásárhely utcáit. Hangszere egyébként már 140 éves. Vagyis nemcsak a zene, hanem a hangszer is örök – mondta Juhász Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában