25 országból érkeznek a résztvevők

2019.11.20. 15:24

Nemzetközi hárfaversenyt szerveznek Szegeden

Huszonöt ország hatvan résztvevője indul a november 27-én kezdődő Szegedi Nemzetközi Hárfaversenyen.

Munkatársunktól

Huszonöt ország hatvan résztvevője indul a november 27-én kezdődő Szegedi Nemzetközi Hárfaversenyen, amelyet 2007 óta ötödik alkalommal rendeznek meg a városban. A verseny főszervezői, Anasztázia Razvaljajeva hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hárfatanára és Natália Gorbunova, a Szegedi Szimfonikus Zenekar hárfaművésze, a Király-König Péter Zeneiskola hárfatanára elmondták, három korcsoportban versenyezhetnek a jelentkezők, a legfiatalabbak a 14 éven aluliak csoportja, őket követik a középiskolás generáció 19 éves korig, a harmadik csoportban pedig a 25 évnél fiatalabb művészek indulhatnak.

– A műsor összeállításánál figyelünk arra, hogy szabad teret adjunk az egyéniség kibontakoztatására is, a kötelező műveket pedig úgy válogatjuk, hogy a zsűri számára könnyebb legyen majd összehasonlítani az előadásokat, emellett célunk a magyar zeneművek népszerűsítése – mondta Anasztázia Razvaljajeva, aki hozzátette, idén Maros Rudolf, Bartók Béla és Liszt Ferenc műveiből válogathattak a jelentkezők.

Kerek Ferenc Liszt-díjas zongoraművész és Tóth Péter, a Bartók Béla Művészeti Kar dékánhelyettese a verseny védnökeiként támogatásukat fejezték ki a verseny és a színvonalas zenei képzés fontosságát illetően.

Címkék#hárfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában