Évadnyitó a Szegedi Szimfonikusoknál

2020.08.31. 13:05

Bödör Imre az évad zenésze

Megtartotta évadnyitó ülését a Szegedi Szimfonikus Zenekar, Gyüdi Sándor igazgató az elmúlt hónapok nehézségeiről beszélt és arról, hogy milyen keretek között tudják folytatni a munkát ősztől.

Kozma Rita

Bár az évadzáró a járvány miatt elmaradt, így az évadnyitó keretében választották meg a tagok szavazással az évad zenészét. Idén Bödör Imre nagybőgősre esett a választás, az ünnepélyes ceremóniára azonban várni kell. Október 1-jén, a Zene Világnapján köszöntik a művészt, akinek ez kettős ünnep, hiszen idén többed magával jubileumi jutalomban is részesült. A további díjazottak: Korom-Vellás Lászlóné, Petes Patrícia, Somorjai Péter és Steiler Tamás. Az új évadban új tagokat is köszöntött a társulat Csiszér Viola fuvolistát és Nagypál Eszter csellóst.

Fotó: Kuklis István

Az évadnyitó a szokáshoz híven a Himnusz eléneklésével vette kezdetét, majd Gyüdi Sándor igazgató megtartotta beszédét, melyben az elmúlt időszak kapcsán kiemelte, ekkora szünetre sosem kényszerült még a zenekar, jogelődjük még a háború idején sem. Beszámolt róla, hogy a karatén idején hogyan tudták a zenét az emberekhez eljuttatni: Lakótelepeken tartottak szabadtéri koncertet, amelyet az erkélyükről hallgathattak az ott élők, illetve a városháza udvarán léptek fel három alkalommal.

Az igazgató elmondta, hogy az elmaradt tavaszi koncerteket nincs módjuk bepótolni, de hirdetnek bérleteket, és lehetővé teszik, hogy azok, akik a tavalyi bérletüket nem tudták kihasználni, azok nagyobb kedvezménnyel juthassanak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában