Köszönjük, Magyarország! Köszönjük, Szeged!

2020.09.03. 10:19

Gálaműsorral köszöni meg a szegedi színház a helytállást

Orvosok, ápolók, önkormányzati hivatalnokok ülnek majd szeptember 5-én a Szegedi Nemzeti Színház évadnyitó előadásán. A teátrum hívta meg őket, ezzel köszönve meg helytállásukat a koronavírus idején. Az esten mutatkoznak be a társulat új tagjai.

T. K.

Kötelező a maszkviselés a színházban.

Fotó: Török János

Köszönjük, Magyarország! Köszönjük, Szeged! címmel szolidaritási gálaestet tartanak szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban. Az évadnyitó előadásra orvosok, ápolók, önkormányzati hivatalnokok kaptak ingyenes jegyet a teátrumtól, akik március-áprilisban, a koronavírus-járvány első hullámában a frontvonalban küzdöttek és dolgoztak.

Toronykőy Attila rendező elmondta, olyan programot állítottak össze, amelyben a társulatba érkező új színészek, táncosok, balettművészek és operaénekesek bemutatkozhatnak. Ennek megfelelően részt vesz benne a színház énekkara, tánckara, a Szegedi Kortárs Balett, valamint önálló előadóként azok a színészek és operaénekesek, akik új tagként kezdik meg Szegeden az évadot. Közülük többeket már láthatott a szegedi közönség vendégművészként egy-egy előadásban, de vannak olyan pályakezdők is, akik most játszanak majd először nálunk.

Kötelező a maszkviselés a színházban.

A Szegedi Kortárs Balett új táncművészei Marie Vilette, Heim Boglárka, Nyeste Adrienn, Liszkai Zsófia, Mészáros Fanni és Hudacsek Hanna. Színművészként érkezik a társulathoz Tánczos Adrienn, Ágoston Péter, Károlyi Krisztián, Krausz Gergő és Szaszák Zsolt, vendégművészként pedig Hege Veronika egyetemi hallgató. Az operatagozatnál magánénekesi státuszban folytatja pályafutását Máthé Beáta és Cseh Antal.

– A műsorban lesz opera, operett, musical, ária, vers és kortárs balett is – sorolta a rendező. Hozzátette: látványos gáladíszletet is kap a produkció, amelynek műsorvezetője Menczel Andrea lesz, zongorán pedig Dinyés Dániel, az operatagozat új zenei vezetője kísér majd.

A nagyjából 80 perces programot egyelőre külön-külön próbálják a résztvevők, csak az utolsó két napban dolgoznak majd közösen. Az előadás szombaton 19 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában