Vidnyánszky Tótékja is látható az Aranyszöm Rendezvényházban

2020.09.16. 13:02

Kezdődik a színházi évad

A Turay Ida Színház előadásában az Indul a bakterház című előadással kezdődik az új színházi évad a mórahalomi Aranyszöm Rendezvényházban, amely nagyon változatos lesz. A klasszikus művek mellett érkezik a Legénybúcsú és a Kölcsönlakás is.

Munkatársunktól

20200518 Mórahalom Megújult az Aranyszöm Rendezvényház belső design-ja Fotó: Kuklis István KI Délmagyarország DM

Fotó: Kuklis István

Könnyed darabokkal, vígjátékokkal, kabaréval várja látogatóit az október végén kezdődő évadban Mórahalom befogadó színházának helyet adó Aranyszöm Rendezvényház. Egy hónap múlva, október 19-én este elkezdődik az új évad a kulturális intézményben. Ebben az évadban többek között a Turay Ida Színház, a Bohém Társulat, a Veres 1 Színház, a Játékszín, az Orlay Produkció neves színészekből álló társulatának színvonalas előadásait tekinthetik meg a színházkedvelők. Duka Félix színházigazgató hangsúlyozta, az egészségünk érdekében hozott előírások szigorú és maximális betartása mellett várják a vendégeket.

– Az idei évad is változatos lesz, a musicaltől a komédián át a stand-up comedy-ig nagyon sok minden megjelenik a színpadon. Rögtön októberben Rideg Sándor és Tímár Péter nagy klasszikusa érkezik Mikó István főszereplésével, az Indul a bakterház. Ezt követően egy olyan friss musicalt mutatunk be, ami annyira friss, hogy még nem sok helyen játszották az országban, ez a Bohém Társulat Babaváró parti című darabja.

Utána jön egy mára klasszikus mű, Tasnádi István Finitója Pusztaszeri Kornéllal, Janik Lászlóval és Pál Tamással a főszerepben. Ezek után sem szakadunk el a vígjátékoktól, a Játékszín vendégjátéka lesz a Legénybúcsú, és szintén tőlük érkezik majd decemberben a Kölcsönlakás Dobó Katával – sorolta a kínálatot Seres István Pipu művészeti intendáns.

Jövőre megérkezik Mórahalomra a Déryné program is, amivel az a célja a kulturális kormányzatnak, hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen, hanem minden állampolgár hozzáférjen a minőségi előadásokhoz. Ennek részeként a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház emblematikus előadása, a Tóték kerül színpadra Vidnyánszky Attila rendezésében, Trill Zsolt főszereplésével. A IX. Pécsi Országos Színházi Találkozón Trill Zsolt kapta a MASZK színész-zsűrijétől a legjobb férfi alakítás díját az Őrnagy megformálásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában