Tejesen megújult

2020.10.20. 13:27

35 évig vártak a deszki színházteremre

K. A. R.

Deszk – 2020.10.16. Teljesen megújult a faluház nagyterme, új világítást is kapott. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Teljesen megújult, sokkal barátságosabb környezet fogadja azokat, akik most belépnek a Deszki Faluház színháztermébe, ami jelentős átalakításon ment keresztül a koronavírus első hulláma alatt. Király László polgármestertől megtudtuk, régi terve volt már az önkormányzatnak a terem korszerűsítése, ezért is örültek, amikor Kószó János vállalkozó jelentkezett tavaly év végén a községnél, hogy egy pesti intézmény bontásából tudna szerezni új székeket a faluházba.

A településvezető elmondta, úgy vélték, hogy a székek cseréje akkor értékes igazán, ha a padlózat is új lesz. Ugyan a milliós összegű parkettázást nem vállalták, de tűzálló padlószőnyeggel orvosolták a helyzetet, ebből a falakra is került, így egységes képet alkotnak, a retró stílus pedig eltűnt.

Diákok próbálnak a megújult színházteremben.
Fotó: Karnok Csaba

Király László hozzátette, ez a fejlesztési csomag körülbelül 4 millió forint értékű, amit részletekben fizetnek ki jövő év végéig a vállalkozónak, hiszen nem rendelkeznek ekkora forrással, pályázati támogatást pedig nem tudtak rá nyerni, de a munkát már el kellett végezni, mert 1985 óta nem volt felújítva a terem.

Megjegyezte, így a vállalkozó és a település is jól járt, hiszen előbbinek a vírus első hulláma alatt is volt munkája, és mire azzal végeztek, a járvány lecsengése után, nyáron megkezdődhettek a próbák. Ráadásul így volt hol megtartani a kertmozi utolsó vetítését is, hiszen a rossz idő miatt az kint nem volt lehetséges. Azonban a faluház problémája még nem teljesen megoldott.

A kupolaterem folyton beázik, de nincs miből kijavítani a tetőt, várják a pályázati lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában