Sára és Fanni meseszép képeket alkotott

2020.11.07. 17:55

Látványos festményekből nyílt kiállítás az Agórában – Fotók

A két fiatal alkotó első alkalommal mutatkozott be szombaton délután a szegedi közönségnek a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Tóth A. Péter

Bernát Sára és Ökrös Fanni Lili első közös kiállítása a teremtett világ szépségét hirdeti. Fotó: Frank Yvette

Bernát Sára és Ökrös Fanni Lili A színek varázslatos világa című tárlatán 32 festményt állított ki. Karakteres porték, meghitt pillanatképek, balatoni lankák mellett megkapó erdőrészletekben gyönyörködhetett a közönség.

– Fanni tanított engem korábban, öt évvel idősebb nálam. Nagyon jó barátok vagyunk, ezért is gondoltunk egy közös kiállításra. Mindketten a valósághű, realisztikus ábrázolást kedveljük, szeretjük az impresszionisták képi világát – mondta lapunknak Bernát Sára, a Tömörkény István Művészeti Szakgimnázium tizedikes tanulója. – Mindkettőnket Nagy László tanár úr tanított, sajnos ő ma nem tudott eljönni a megnyitóra.

Sára szeptemberben egy családi körben eltöltött tihanyi karantén alkalmával tájképeket festett a Balatonról. Fanni harmadéves a Szegedi Tudományegyetem osztatlan tanárszakán, elmondása szerint sokféle technikába belekóstolt tanulmányai során. A falakon néhány nagyobb méretű, oldottabb tájképe jelzi színek és formák iránti különleges érzékenységét.

A kiállított festmények akvarell és akril technikával készültek, az alkotók változatos színekkel fogalmazták újra a természetben látottakat. Sára és Fanni hangsúlyozták, alkotás közben mindketten a teremtett világ szépségeit kutatják. A megnyitón Sára egy igazi meglepetéssel is szolgált, Bach művek részleteit adta elő fuvolán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában