Helyi kultúra

2020.11.20. 13:35

Minősített Könyvtár lett a mórahalmi

Munkatársunktól

A Tóth Menyhért Városi Könyvtár mindig aszerint szervezte a szolgáltatásait, hogy azok minél hatékonyabban segítsék az ott élőket a hétköznapi életben. Az igyekezet és a szakmai munka során alkalmazott módszerek bővítése, fejlesztése volt a célja annak a háttérmunkának, ami ahhoz vezetett, hogy a könyvtár az idei évben pályázat útján elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott Mi­nősített Könyvtár címet.

Ezt azon könyvtárak kaphatják meg, amelyek magas szín­­vonalú szakmai munkájuk mellett a könyvtári minőségirányítás módszereinek folyamatos alkalmazásával működtetik szolgáltatásaikat, és jelentős eredményeket érnek el a szervezetfejlesztés területén is. A könyvtár dolgozói odafigyelnek a partnereik és látogatóik véleményére és visszajelzéseire, ezek alapján fejlesztik a szolgáltatásokat. Ezenkívül nem csak a látogatókra, hanem saját dolgozóikra is figyelnek, ügyelnek a továbbképzésekre, a szolgáltatások szervezésében építenek a dolgozók véleményére, ötleteire.

A cím elnyerésére pályázatot kellett beadni, ami egy önértékelés és egy ehhez kapcsolódó szakmai beszámoló volt. Ezt mi­­nőségirányítási szakértők ellenőrizték és véleményezték, hogy az írásos anyaghoz képest milyennek ítélik a munkát. Mindezek alapján a minisztériumban dőlt el a cím sorsa. A Minősített Könyvtár címet elnyert intézmény a miniszter által adományozott díszoklevelet kap, és pénzjutalomban részesül. A cím használatára a könyvtár öt évig jogosult, ennek eltelte után ismét pályázatot nyújthat be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában