Toborozza új tagjait a Bessenyei Színkör

2021.01.08. 17:27

Rádiókabaréval nevettetnek az amatőr színjátszók

Komédiával, Romhányi, Heltai humoros verseivel, illetve régi rádiókabarékat idézve oldaná a korlátozások miatti bezártság érzését a vásárhelyi Bessenyei Színkör.

T. Sz.

Fotó: Bessenyei Színkör

– Enyhíteni szeretnénk a feszültséget, dráma volt elég az elmúlt évben. Amellett, hogy jól esik egy-egy komoly darab, a nevettetés, a szórakoztatás idejét érezzük – fogalmazta meg indíttatásukat Benkő Brigitta drámapedagógus, a színkör vezetője.

Januárban rögzítik a fél órás hanganyagot, a vásárhelyi művelődési központ technikusaival és külsős segítséggel, a későbbi online bemutatókhoz. Eközben folytatják a tavaly megkezdett, majd félbemaradt próbafolyamatukat. Ahogy azt a szakmai vezető mondta, novemberben próbáltak utoljára, a szokásos találkozásaik nélkül egészen céltalannak tűntek az elmúlt hónapok. Most nagy lendülettel folytatják a munkát, egy francia középkori népi komédián is dolgoznak.

Képalá: Lelkes, elhivatott új felnőtt tagokat toboroz a színkör, korhatári megkötés nélkül. Fotó: Bessenyei Színkör

A szűkös esztendő után nagyon várják az új tagokat. A korábbi meghallgatásoktól eltérően ezúttal videós bemutatkozásokat kérnek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán üzenetben, január 31-ig. Korhatári megkötés nincs, a színjátszás szeretete, elhivatottság, a tiszta, szép beszéd viszont nélkülözhetetlen.

Az online bemutatkozó után jön a személyes találkozó, majd a közösen kiválasztott legjobbak akár azonnal csatlakozhatnak a próbákhoz.

– Kilenc éve működünk, nyitott, befogadó csapatunk frissítése mindig zökkenőmentes volt eddig is. A kölcsönös bemutatkozás után kezdődhet a közös munka – mondta a csapat vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában