Szegedi hírek

2024.06.05. 19:35

Okostáblákat ajándékoztak a Bárczi iskolának - Galéria

Delmagyar.hu

Az öt okostáblát szerdán adták át a roratysták a Bárczi iskolának. Fotó: Gémes Sándor

Öt okostáblát ajándékozott a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Szegedi Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskolának. Sojnóczky Sándor, a klub soros elnöke lapunknak elmondta, klubtársa, Bozsó Miklós ötlete volt, hogy segítsék az intézményt, amellyel a középiskolásokból álló Rotaract klubnak már korábban is volt kapcsolata.

– Megkérdeztük, miben tudnánk segíteni, az igazgatónő pedig az interaktív táblákat említette meg – mesélte. 

Mucsiné Erdei Mónika intézményvezető kiemelte, az autista gyermekek oktatásában nagy segítség ez az eszköz, hiszen jobban felkelti az érdeklődésüket, így jobban motiválhatók a tanulásra. A szegedi rotarysták ezért erre a célra kezdtek el gyűjteni. Több mint hatvanan járultak hozzá az adományhoz, a klubtagokon kívül külső támogatók is. A Szegedi Fegyház és Börtönben például börtönszínházi előadást rendeztek, majd díszvacsorát. A program bevételéből egy táblát tudtak venni. További négyet pedig az egyéb adományokból szereztek be, összesen mintegy 3 millió forintot költöttek erre a projektre.

Az öt táblát szerdán adták át az intézménynek. Az eszközöket már egy hete használják azokban az osztályokban, ahol autista gyermekeket is oktatnak, és szinte minden órán működnek, akkora sikerük van. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában