musical Puskás Ferenc életéről

2021.06.22. 16:49

Nagy emberhez nagy előadás dukál – Fotók

Több mint 150 szereplő lép színpadra a Puskás, a musical című produkcióban, amelyet júliusban két alkalommal láthat a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége a Dóm téren. A rendező kiemelte, az előadás korántsem puszta focimusical.

Koós Kata

A produkció a hazaszeretet, a csapategység, a tehetség kontra hatalom kérdését járja körül. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

Minden idők leggrandiózusabb magyar musical előadása érkezik július 17-én és 18-án a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadára – jelentették be a Puskás, a musical produkció alkotói sajtótájékoztató keretében kedden a Reök-palotában.

– Nagy emberről csak nagy musicalt érdemes készíteni – fogalmazott Szente Vajk rendező, aki Galambos Attila dalszövegíróval és Juhász Levente zeneszerzővel jegyzi a produkciót.

Hiánypótló előadás

– A darab kiindulópontja egy hiányérzet volt. Hogy mennyi olyan hősünk van, akiről nem beszélünk az előadóművészet nyelvén. Világsztárok, mint Munkácsy Mihály, Márai Sándor vagy éppen Puskás Ferenc. Alkotóként fontos, hogy törődjünk velük – hangsúlyozta a rendező. Hozzátette, az előadás Puskás Ferenc sportpályafutását, életéből 24 év történetét öleli fel.

– A hazaszeretet, a csapategység, a tehetség kontra hatalom kérdését járja körül. Nem puszta focimusical. Puskás életének, az Aranycsapat összeállásának majd szétverésének, valamint az 1940-es és 50-es évek Magyarországának története elevenedik meg – közölte.

A monumentális előadásban mintegy 150 szereplő lép színpadra.

Több mint 20 színész, 65 professzionális táncos, 30 gyerekszereplő, artisták, sőt kerekesszékes táncosok is gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról.

Mélységek és magasságok

A címszerepben Veréb Tamást láthatja a közönség.

– Bár Puskás nevét szerte a világon jól ismerik, a legenda mögötti embert azonban jóval kevesen. Boldog vagyok, hogy egy olyan előadást valósíthatunk meg, amely valóban igaz pillanatokat mutat be Puskás Ferenc és a hozzá kötődő emberek életéből – mondta. Czibor Zoltánt, az Aranycsapat legendás balszélsőjét Ember Márk alakítja.

– Megjelenik a darabban egy pillanat, amikor lehetetlennek tűnik minden, amikor az angolok elleni mérkőzésre készülnek. Érződik, hogy csoda kell ahhoz, hogy ez sikerüljön. Ez velünk is megtörtént. Tavaly nyáron kezdtünk ugyanis próbálni, amikor még azt sem tudtuk, hogyan és mikor játszhatunk újra színházban. Minden próbának úgy kezdünk neki, hogy ez az utolsó. Szerintem attól is lett ilyen fantasztikus ez a produkció, hogy mi is megtapasztaltuk a lehetetlenért küzdés élményét – fejtette ki.

Puskás legjobb barátját, Bozsik Józsefet Fehér Tibor kelti életre.

– Prózai színészként szkeptikus voltam. A mélységet szeretem, amikor szaggatjuk a lelket. Tartottam tőle, hogy ez nem lesz a musicalben, de nagyon komoly emberi sorsokat, érzelmeket, drámákat találtam – mondta.

Túri Lajos Péter koreográfus hozzátette, az előadás nemcsak mélységeket, de meghökkentő magasságokat is tartogat. Az aranycsapat tagjai ugyanis szó szerint a magasba röppennek majd örömükben.

Meglepetések

Az alkotók június 22-én este ízelítőt is adnak a nagyszabású produkcióból, 26 táncos tart látványos zenés-táncos promóciót a Klauzál téren. Július 16-án 19 órától pedig nyílt próbát tartanak majd az alkotók, amelyre előzetes regisztrációhoz kötötten kétszáz nézőt engednek majd be, akiket Szente Vajk avat be a kulisszatitkokba. A július 18-i előadáson pedig a produkció húszezredik nézőjét köszöntik majd meglepetéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában