casting

2021.06.08. 18:45

Új társulati tagokat keres a szegedi színház – Fotók

Rekordszámú frissen végzett, ifjú színész érkezett a Szegedi Nemzeti Színház castingjára, amelynek szerdáig több turnusban a kisszínház ad otthont. A teátrum vezetősége negyedik alkalommal hirdetett szereplőválogatást, mintegy száz fiatal tehetség verseng, hogy bekerülhessen a társulatba.

Koós Kata

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Minden évben meghirdetjük a castingot, amelynek legfőbb célja, hogy felfedezzük a szakmában rejtőző, fiatal tehetségeket. Időről időre szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy akár egy adott szerepre, akár társulati tagként kapcsolódhassanak hozzánk – mondta Horgas Ádám, a színház főrendezője és drámatagozat-vezetője. Ez alkalommal két konkrét szerepre ke­resnek színészeket.

– A casting két részből áll. Először csoportos gyakorlatokon vesznek részt a jelentkezők, amelyet egy szórás követ. Akik bent maradnak, őket egyénileg is meghallgatjuk – tájékoztatott a válogatás menetéről, majd hozzátette, a jelenlegi társulat tagjai közül például Sziládi Hajna és Szaszák Zsolt is egy-egy ilyen válogatás révén került be a közösségbe.

Az ország minden részéről, sőt határon túlról is érkeztek jelentkezők. A nagyváradi Duna Orsolya Réka a ko­lozsvári egyetem színművészeti karán diplomázott, jelenleg a zalaegerszegi Griff Bábszínház társulatát erősíti.

– Még középiskolás koromban turnéztunk Szegeden egy Dzsungel könyve-előadással, nagyon megtetszett a város. Szeretnék végre élő szereplőkkel egy színpadon állni, és megtapasztalni újra, hogy milyen úgy játszani, hogy egymás szemébe nézhetünk. Emellett szeretnék egy új közösségbe kerülni, hogy új impulzusok érjenek – fejtette ki. Lévai

Attila Békéscsabáról érkezett a válogatásra, a Jókai Színház Színitanodájában ta­nulta a színészet fortélyait, jelenleg is ott dolgozik.

– A legjobb barátaim Szegedre költöztek, sokszor jártam már itt a színházban és a szabadtérin is, nagyon jó lenne ehhez a közösséghez tartozni. Emellett szeretnék új stílusokat, technikákat is tanulni – mondta el lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában