Fókuszban a közösségszervezés

2021.10.20. 15:36

Háromnapos országos, közművelődési konferencia kezdődött az Agórában – Fotók

Aktív és leendő közösségszervezőkkel telt meg szerdán a Szent-Györgyi Albert Agóra. Háromnapos konferencia keretében vitatják meg a szakma szépségeit, az elhelyezkedési és továbbtanulási lehetőségeket, esélyeket.

K. K.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Művelődéstudományi Tanszék Közösségszervező szakának harmadéves hallgatói 29. alkalommal szervezték meg az Országos Közművelődési Konferenciát. A résztvevőket Döbör András dékán köszöntötte, aki elmondta, az elmúlt fél évben több céggel folytatott tárgyalásokat a pályakezdő közösségszervezőkhöz fűződő elvárásaik témájában.

Kiderült, a munkaadók rögtön gyakorlati tudást várnak el.

Hangsúlyozta, ennek a konferenciának a szervezése évről évre kiváló gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít a harmadévesek számára. A szervezési feladatok minden olyan kompetenciát fejlesztenek, amelyeket a cégek elvárnak, mint például a problémamegoldó képesség vagy a csapatmunka.

Újvári Edit tanszékvezető úgy fogalmazott, ez a konferencia olyan folytonosság, amely a képzés legnagyobb erénye és büszkesége.

A rendezvénysorozat első napján a kulturális közösségszervezés szakirány adta az eszmecsere fő csapásirányát. T. Molnár Gizella, a Művelődéstudományi Intézet oktatója a százéves szegedi egyetemen zajló kultúraközvetítő szakemberképzés folyamatával, változásaival ismertette meg hallgatóságát, míg Kerülő Judit, a Nyíregyházi Egyetem Társadalom- és Kultúratudományi Intézetének igazgatója intézményük tapasztalatait osztotta meg. Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója az intézményi összevonás lehetőségeiről és kihívásairól beszélt.

Varga Péter, a MOE Rendezvényakadémia alapítója az élménydús vállalati rendezvényszervezés fortélyaiba avatta be a megjelenteket. A nyitónap kerekasztal-beszélgetéssel zárul, amelyen a szegedi kulturális intézmények vezetői közül Kolonics Erika, Tajti Gabriella, Orbán Hédi és Jarabekné Treplán Mariann diskurált a programok kulturális szerepéről, illetve a pandémia hatásáról.

Csütörtökön az ifjúsági közösségszervező szakirány kapja a főszerepet, mely során különböző profilú civil szervezetek mutatkoznak be. Pénteken pedig a humánfejlesztő szakirány kerül fókuszba, az előadások többek között a motiváció, az innováció, a humánfejlesztés témaköreit érintik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában