A tárlat ingyenes

2021.10.08. 18:47

Tömörkényes diákok tárlatát nézheti meg a múzeumban – Fotók

A tavalyi tanévben a Tömörkény iskolában végzett művészeti osztály munkáiból nyílt kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban. Az ingyenes tárlat november 21-ig látogatható.

T. K.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Évek óta hagyomány, hogy a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum művészeti osztályában végzett diákok számára kiállítást rendeznek. A tavalyi ballagók tárlata tegnap nyílt meg a Móra Ferenc Múzeumban, amelynek különleges apropót ad idén az is, hogy a művészeti tagozat idén 60 éves. Kisapáti Ivett művészeti intézményvezető helyettes elmondta, mind a négy szakirány bemutatkozik a kiállításon, azaz a grafikusok, szobrászok, keramikusok és textilművesek alkotásait is meg lehet tekinteni.

– Ezek az ötödik év végén bemutatott vizsgaremekek, melyek lezárták a diákok tanulmányait. Egy olyan komplex feladatot kellett megoldaniuk, mely által számot adnak az iskolában megszerzett tapasztalataikról, gondolkodásmódjukról és az elsajátított szakmai fogásokról. Az utolsó fél évben már mindannyian ezen dolgoztak, vagyis ez a munka mérföldkő volt az életükben. Ezt pedig mi úgy ünnepeljük, hogy megszervezzük számukra az első, nagyközönség előtti bemutatkozásukat – fogalmazott az intézményvezető helyettes.

A kiállítás megnyitóján adták át a Szakma kiváló diákalkotója díjakat is a Szeged-Tisza Rotary Club támogatásával. Az 50 ezer forintos elismerést Kelemen Luca Lilla szobrász, Kürtösi Janka Júlia kerámiaműves, Kaufmann Kinga textilműves és Gaál Lilly Odett grafikus vehette át Miskolczi Sándortól. A Szeged-Tisza Rotary Club soros elnöke beszédében kiemelte: azért támogatják az iskolát évek óta, mert az itt születő alkotásokat láttatni kell és tudatni az emberekkel, milyen színvonalas oktatás folyik az intézményben.

A tárlat november 21-ig ingyenesen megtekinthető a múzeumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában