jubileumi programsorozat

2021.11.16. 13:29

Jubileumi kortárszenei napok Szegeden

Jövő héten tartják a Vántus István Kortárszenei Napokat Szegeden. Újváriné Illés Mária, a Vántus István Társaság Közhasznú Egyesülettitkára elmondta, éppen 50 éve, 1971. november 28-án vette kezdetét ez a Magyarországon immár egyedülálló zenei fesztivál.

Munkatársunktól

A programfüzet és a jubileumi könyv már elérhető, a programsorozat jövő héten zajlik. Fotó: Timár Kriszta

Fotó: Timár Kriszta

Kiss Ernő elnökségi tag az öt évtized történelmét egy könyvben is összefoglalta, amely már a rendezvény előtt megjelent.

A jubileumi programsorozatot egyébként tavaly novemberre tervezték, a koronavírus-járvány miatt azonban sem akkor, sem idén áprilisban nem tudták megtartani, így örülnek, hogy ezúttal sikerül.

A programfüzet és a jubileumi könyv már elérhető, a programsorozat jövő héten zajlik. Fotó: Timár Kriszta

A kortárszenei fesztivált Vántus István indította el a városban, ezért vette fel a rendezvény később az ő nevét. A neves szegedi zeneszerző tavaly ünnepelte volna 85. születésnapját, ezért az idei programban egy teljes estet az életművének szentelnek. Emellett hétfőtől csütörtökig minden este nagykoncertet tartanak, amelyeken a kortárs zeneszerzők minden generációja képviselteti magát. A kísérő programok között lesznek általános- és középiskolásokat, valamint egyetemistákat megszólító rendezvények, ismeretterjesztő előadások és beszélgetős koncertek is.

A programsorozat idén ingyenes lesz, fő támogatója pedig az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában