Néhol már lezárták a jelentkezést

2022.06.10. 13:03

Fogynak a helyek a nyári táborokban Hódmezővásárhelyen

T. Sz.

Gyorsan betelik a nyári napközis táborok létszáma, néhol már lezárták a jelentkezést. A június–júliusi turnusok a legkelendőbbek egyelőre. 

Királyok nyomában tematika köré szervezi idei hagyományőrző régésztáborát a nemrégiben alakult Szeg-Vár-Lak Egyesület, bár a hagyományos nyári programsorozat már tizenkét éve várja a gyerekeket. Mint azt Vigh Mária szervező, a civil szervezet tagja lapunknak elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan idén is legfeljebb ötven gyereket fogadnak, öt csoportban. Részben pedagógusok vezetik a foglalkozásokat, de korábbi táborok résztvevői gyakran már segítőként térnek vissza. Táboruk mindig telt házas, idén még sokan kivárnak a jelent­kezéssel. 

A hét témájához igazodva a kikapcsolódás mellett az ismeretterjesztés is hangsúlyos a régésztáborban. Lesz lovagoltatás, fafaragás, kerékpártúra, mindszenti kitekintő, solymászat, kutatás a régészetben használt fémdetektorral. A kalandvágyó 8–14 éves gyerekeknek július 11-e és 15-e között, reggel nyolc órától 16 óráig változatos programokat kínálnak. A kezdés előtti héten a szülőknek tartott megbeszélésen egyeztetik majd a résztvevőkkel a részleteket. Jelentkezni és a részletekről érdeklődni Vigh Máriánál lehet telefonon: 06/30/435-3086. 

A hódmezővásárhelyi művelődési központ nyári táborai már tavaly is telt házzal működtek: idén is húsz különféle tematikus szabadidős elfoglaltságot kínálnak a gyerekeknek. Néhány hete meghirdetett turnusaik gyorsan betelnek, sőt, némelyik tábornál már lezárták a jelentkezéseket. 

A Bethlen Gábor Református Gimnázium újra megtartja Kis Tudós Felfedező Táborát a 8–10 éves korosztálynak. Lesz kenuzás, cserkészfoglalkozás, laborkalandok, játékos történelem, séta a múltban, toronymászás, városnézés madártávlatból. A nyári napközis táborba július 4-től 8-ig fogadják a gyerekeket az iskolában. Jelentkezési és befizetési határidő: június 20. A jelentkezéseket Kádárné Zsoldos Edit fogadja a 06/30/236-54-63-as telefonszámon. 

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szintén számtalan elfoglaltságot kínál nyárra. Mintegy kétszáz általános iskolást vártak tavaly négy megyei város kilenc intézetében, összesen tizenhárom táborban június második felétől egészen augusztus végéig. A programok a kikapcsolódás mellett a pályaválasztásban segítik a fiatalokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában