Szegedi hírek

2023.05.20. 07:00

Hernádi Judit is Szegedre érkezik a nyáron

Egyszerre négy díva tündököl majd július elején az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Hernádi Judit lesz A Profi a Játékszín Menopauza című közönségkedvenc musicaljében. A téma sem mindennapi: a humor fegyverével döntik le a női változókor összes nyűgét és tabuját.

Koós Kata

A Jászai-díjas színésznő A Profit alakítja a darabban. Karaktere karriere csúcsára jutott, ám ennek kapcsolatai látták kárát. Fotó: Kaszner Nikolett

Budapesten óriási népszerűségnek örvend, a századik előadáson is túl van már a Játékszín sikerdarabja, a Menopauza musical, amely július 7-én és 8-án az Újszegedi Szabadtéri Színpadra érkezik. A főszereplő négy díva, akik humorral és világslágerekkel veszik fel a kesztyűt a változókor minden nyűge ellen. 

A Profi szerepét alakító Hernádi Judit lapunknak elmondta, nagy örömmel készül a napfény városába. 

A Dóm téri nagyszínpadon többször megfordultam már életemben, mindig nagyon izgalmas volt számomra olyan sok ember előtt fellépni. Kiváló társaságba kerültem minden alkalommal. Most Újszegeden lépünk majd fel, ez is nagy öröm. Szeged nagyon kedves a számomra, barátaim is élnek a városban, nem is beszélve a lányommal kapcsolatos kötődésről, hiszen a zenekara, a Honeybeast szegedi illetőségű

 – mondta el. 

A Menopauza népszerűségét mindenekelőtt abban határozta meg, hogy felszabadítóan hat a nőkre. 

– Rendkívül szórakoztató és szókimondó. Kicsit terápiás jellegű. Egyszerűen boldoggá teszi a nézőket – közölte. 

Arról is beszélt lapunknak, hogy a századik előadáson túl is ugyanolyan lelkesedéssel lép minden alkalommal színpadra, mint a bemutatón. 

– Hála Istennek életem majdnem minden előadását száz fölötti alkalommal játszottam, úgyhogy nagy a gyakorlatom abban, hogy minden előadás egy kicsit más. Mindig ad nekem is valami újat – részletezte. 

Karakteréről elmondta, A Profi egy magas pozícióban lévő nő, aki mindenért kétszer olyan komolyan dolgozott meg, mint férfitársai. Karrierje csúcsára ért, saját céget vezet, ám ennek kapcsolatai látták kárát. A történet szerint shoppingolás közben beszédbe elegyedik három nőtársával a new york-i Bloomingdale’s áruházban. A fő témájukká pedig éppen az válik, amiről a nők nem szívesen beszélgetnek. 

A Vega szerepét Falusi Mariann alakítja majd a szegedi előadásban, aki karatere szerint nagyon vonzódik a természethez, nagy támogatója a Föld megmentését célzó programoknak. Vásárlótársuk lesz Tóth Enikő a Celeb bőrébe bújva, akinek karaktere tévésorozatokban játszik, és éppen gyürkőzik az öregedéssel, továbbá Szőlőskei Tímea, aki háztartásbeli nőt alakít a produkcióban. 

A darabban  felmerülő problémák bárkit érinthetnek. Szerintem minden nő felfedezhet hasonlóságokat a saját élete és valamelyik vagy éppen egyszerre több szereplő között. Hiszen rengetegen keményen dolgoznak, de sokan vannak háztartásbeliek is, sokak számára fontos a környezettudatosság, és noha nem mindenki celeb, de a vágy biztosan sok nőben ott rejtőzik, hogy úgy nézzen ki, mint egy celeb. Legalább addig, amíg lemegy a közértbe 

– fejtette ki a Jászai Mari-díjas színésznő. 

Az előadásban csaknem harminc dal hangzik majd el, olyan világsztárok slágereinek átdolgozásai, mint a Queen, Tina Turner vagy éppen George Michael. 

Hernádi Judit hangsúlyozta, nem csak a nőknek, de a férfiaknak is nagyon ajánlja a produkciót. 

– Egyrészt biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fognak szórakozni, másrészt elcsodálkozhatnak egy-két dolgon, és megtudhatják, mi a baja a feleségüknek – mondta mosolyogva. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában