Szegedi hírek

2023.06.01. 12:41

Roma táncházat rendeznek a Grand Caféban

K. K.

Fotó: Facebook/Grand Café Szeged

A Grand Café áprilisban indított Grand Roma sorozatának keretében a közönség részt vehetett a 2008-2009-ben elkövetett, romák elleni rasszista gyilkosságsorozat emlékezetét és társadalomba való beágyazottságát körüljáró Feldolgozatlanul című dokumentumfilm, valamint a Belvárosi Mozi és Grand Café együttműködésében megtartott Háromezer számozott darab című film közönségtalálkozóján, továbbá a Kalyi Jag Együttes koncertjén.

Június 2-án az autentikus roma népdalokat játszó Kucubanda koncertjére várják az érdeklődőket. A táncházban szabolcsi cigány néptáncot mutatnak be.

A roma kisebbség múltjával és jelenével foglalkozó programokkal egyidőben egy kalapos kezdeményezés is elindult, amelynek célja, hogy mozgósítsa a szegedi civileket. A felhívás értelmében a Grand Café helyet és kereteket ad annak, hogy a bevonódó partnerek adományokat gyűjtsenek egy közösségi pénzalapba, egy júniusi időpontban személyesen találkozzanak, és beszélgessenek a régióban dolgozó, roma kisebbséget képviselő köztisztviselőkkel és szervezőkkel. Ezt követően pedig döntést hozzanak arról, hogy milyen jó ügyre használják fel a közösségi pénzalapban addigra összegyűlő összeget. Az adománygyűjtés 43 ezer forintnál jár, de június 2-ig még személyesen és online átutalással is adhatnak le adományokat azok, akik támogatni szeretnék a helyi roma kisebbségre helyzetére koncentráló kezdeményezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában