Szeged

2023.10.24. 17:35

Szegedre látogat az amerikai kultúrattasé

Kiss Anna

Shawn Kobb tart előadást Szegeden. Fotó: Amerikai Nagykövetség

Szerdán vármegyeszékhelyünkre látogat Shawn Kobb amerikai kultúrattasé Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének és az American Corner Szeged szervezésében. 

American Diplomat by Day, Writer by Night, vagyis Amerikai diplomata nappal, író éjjel címmel tart egyórás angol nyelvű előadást 14 órától az Egyetem utca 2. szám alatti Angol-Amerikai Intézetben. Shawn Kobb a diplomata munkája mellett arról is mesél majd, hogy milyen módon hódol egyik kedvenc hobbijának, az írásnak, hiszen íróként több misztikus, sci-fi, krimi témájú regényt és rövid történetet publikált már. Az előadást bárki meghallgathatja ingyenesen.

Shawn Kobb szegedi programja egyébként nem csak az előadást tartalmazza, hiszen ugyanezen a napon esedékes az American Corner Szeged filmvetítése is, ahol Steven Spielberg Harmadik Típusú Találkozások című filmje kerül a képernyőre. A vetítés a Zsigmond Vilmos Filmfesztivállal együttműködve valósul meg. Zsigmond Vilmos ugyanis ezen a filmen végzett operatőri munkáját Oscar-díjjal jutalmazták 1978-ban. A vetítést követő interaktív beszélgetést is Shawn Kobb vezeti. A vetítés szintén ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában