Domaszék

2023.12.17. 20:48

Adventi fénytraktorok vonultak - Fotók, Videó

Koós Kata

Milliónyi izzóval vittek fényt és vidámságot a vasárnap estébe. Fotó: Karnok Csaba

Gigantikus kerekeken gurították házról házra a karácsonyi hangulatot vasárnap Domaszék utcáin. Több mint hatvan traktort öltöztettek színpompás ünnepi „ruhába” a hagyományos, fénytraktoros felvonulás alkalmából, amelyhez három kamion is csatlakozott. Milliónyi izzóval vittek fényt és vidámságot az estébe. 

Négy órától gyülekeztek a gigantikus mezőgazdasági gépcsodák a Köztársaság téren. A menet indulásáig a helyi Jázmin Nyugdíjas Klub szeretetvendégséggel kedveskedett a kilátogatóknak, fonott kaláccsal, forró fahéjas almalével, teával és forralt borral kínálták a családokat. 

A vidám konvoj ötkor startolt el harsogó dudaszó kíséretében. A helyiek elmondták, évről évre többen csatlakoznak az akcióhoz, az idei létszám rekordot döntött. Nemcsak a résztvevő traktorok száma, de tulajaik kreativitása is elismerésre méltó volt. A fényár mellett ugyanis sokuk egyéb bájos díszekkel is ékesítette járgányát. Voltak, akik feldíszített karácsonyfákat, mások világító szarvasokat és hóembereket rögzítettek a járművek elejére. Az egyik traktor egy életnagyságú, táncoló Mikulás-figurát szállított az emelőjén. 

A menet élén vonuló traktorral utazott Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is, aki az indulás előtt az egyik traktor emelőjén a magasba emelkedve készített egy fotót a lenyűgöző látványról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában