Napszínes

2023.12.14. 21:30

Kistelek adventi fényei - Galéria

Imre Péter Géza

Az adventi dekorációk, fények minden évben bővülnek Kisteleken. Fotó: Imre Péter

A karácsonyt megelőző adventi hetekben minden település ünneplőbe öltözik. A különböző díszek, fényfüzérek megidézik, a lelkekben is közelebb hozzák az ünnepet. Kisteleken a Szent István téren – korábban a Szent László téren tartották az adventet – több újdonság is várta, várja a helybéliek: a gyerekeknek készített labirintus fenyővel a közepén, az életnagyságú betlehemi jászol és a kivilágított szarvas a szánnal. Mindegyik nagy kedvenc.

Korábban már volt kisebb betlehemünk, most nagyobb, élethűbb építésére vállalkoztunk. Legalább egy hetet rászántunk, hogy jól sikerüljön, magam is több napon voltam ott a helyszínen 

– nyilatkozta Nagy Sándor polgármester. Hozzátette, a lakosokat megkérdezve, pályázatoknak is köszönhetően minden évben gazdagítják, bővítik a dekorációt, és az adventi eseményekhez a civil szervezetek is örömmel csatlakoznak.

Építészként tudom, hogy az épített környezet hatással van az emberre. Az adventi díszeket, fényeket is nevezhetjük annak, hiszen segítenek a karácsonyra hangolódásra. Találkozunk az ismerősökkel, forralt bor mellett beszélgetünk, lazítunk, kiszállunk a mindennapi rohanásból. A nyugdíjas klub karácsonyi rendezvényén is beszéltem az ünnepekről, meghatódtam. Ez természetes, ha téged is megérintenek a dolgok, elérzékenyülsz 

– mondta a városvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában