Jegyzet

2024.02.01. 18:12

Ennyit ér

Suki Zoltán

Ennyi volt, tíz év után vége van a Szeviép-ügyben csődbűncselekmény miatt indult büntetőper-sorozatnak. Csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla jogerősen bűnösnek mondta ki a harmadrendű vádlottat is, akit korábban felmentett a törvényszék. Az ügyet szerintem mindenki ismeri, vagy legalábbis hallott róla, ezért nem részletezem. Csak beidéznék egy korábbi cikkünkből.

„Én már munkát nem vállalok. Az országban bármerre járok, látom a korábbi eredményeimet. Folytatódhatott volna a sikertörténet, de keresztbe tettek nekünk. Nem kezdem elölről.” Ezt Deák László, az egyik károsult mondta korábban lapunknak. Az ismert szegedi vállalkozó több mint 300 millió forintot veszített az M43 autópálya beruházásán, de mivel nem a Szeviép közvetlen alvállalkozójaként, ezért cége a kártalanításból is kimaradt. Deák László nem csak az egyik legnagyobb, hanem a legismertebb volt a Szeviép-károsultak sorában, hiszen több mint tíz éve harciasan küzdött az igazságért. Deák László az M43-as autópályán dolgozott cégével. A szénhidrogén-vezetékek kiváltása volt a feladatuk, amit tisztességgel el is végeztek. Deák László mindent megtett az igazáért.

Deák László 2019-ben meghalt. A férfi beteg volt. Hogy a Szeviép-ügynek ebben mekkora szerepe volt, nem tisztem eldönteni, nem is tudnám. De tény: ő már nem élhette meg a büntetőeljárás végét, ahogyan több, hasonlóan pórul járt társa sem.

A Szeviép-ügy másodrendű vádlottja 2,5, a harmadrendű 3 millió forintos pénzbüntetéssel tette túl magát a hercehurcán.

Kérdés, hogy mit szólna ehhez az a férfi, akinek az élete munkája veszett oda. Ennyit ér most 5,5 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában