Szeged

2024.03.05. 19:30

Különleges kézműves foglalkozás a szegedi Tabán-iskolában

Tamási Anna Éva

Sok érdeklődőt vonzott a különleges rendezvény. Fotó: Tamási Éva

Iskolanyitogató programsorozatának következő állomását kedden tartotta a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, amelynek keretei között tavaszi kézműves foglalkozást tartott az alsós munkaközösség. A rendezvényre örömmel várták mind a szülőket, mind a leendő kisdiákokat.

Egy korábbi, februári alkalommal az intézmény művészeti „szárnya” mutatkozott be az érintett tanárok vezetésével. Jelen program keretében arra fókuszáltak a szervezők, hogy bemutassák az iskolát, és talán ami még ennél is fontosabb, a leendő tanítókat. Az esemény egyik szervezője, Fülöp Ildikó lapunknak elmondta, miben rejlik rendezvényük különlegessége.

Fotó: Tamási Éva

Én azt gondolom, hogy a szülők, azon felül, hogy körbejárják az iskolát, különösen a tanítónőket nézik meg, hogy ő szimpatikus-e, vagy sem. Ezt a célt szolgálja a mai nap, és nem csak a jövő tanévben kezdő elsősök tanítója mutatkozik be, hanem a két év múlva soron következő tanítónők is, tehát mondhatni az egész munkaközösség 

– fejtette ki a szervező.

A rendezvény forgószínpad-szerűen működött negyedórás váltásokkal, az iskola három különböző helyén várták az érdeklődőket a közös megnyitót követően.

Volt egy helyszín az udvaron: benne vagyunk a közlekedéssel kapcsolatos KEVE programban, így megtanulhatják a gyerekek a KRESZ-t. Az udvaron egy felfestett KRESZ-pálya várta őket, ahol biciklivel közlekedhettek és beszélgetnek a tanítónővel. Egy másik helyszínen kézműveskedtek, a harmadikon pedig zenével, dallal, ritmussal foglalkoztak a kicsik és zenét hallgattak. Mindenki kipróbálhatott mindent 

– sorolta Fülöp Ildikó.

Hozzátette, hogy 500 feletti a tanulói létszám az iskolában, de ezzel a programmal is szeretnék megtisztelni a szülőket és kinyitni kapuikat.

Aki jobban megismerné az iskolát, a következő alkalom március 13-án lesz, akkor nyílt nap keretében magyar és angol órákat látogathatnak meg az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában