Szeged

2024.03.08. 12:00

Novelláskötetet adott ki lapunk egykori gyakornoka

Timár Kriszta

A szegedi származású szerző első novelláskötetét mutatta be a Stefánia Fiókkönyvtárban. Fotó: Timár Kriszta

A magány a garzonban lakik címmel megjelentette első novelláskötetét Manger Adrienn, amelyet csütörtökön mutatott be a Stefánia Fiókkönyvtárban. A szegedi származású szerző a SZTE-n szerzett kommunikáció szakos diplomát, rövid ideig lapunknál, a Délmagyarországnál gyakornokoskodott. Ezt követően azonban a fővárosba költözött, a Komlósi Oktatási Stúdióban tanult, majd az RTL online részlegén helyezkedett el, most is ott dolgozik. Írói munkásságát Tallér Edina irodalmi műhelyében indította el. 

Fotó: Timár Kriszta

A kötet alapötlete is itt jutott eszembe, bár akkor még nem tudtam, hogy könyv lesz belőle, csak írogattam

 – mesélte. Összesen 26 novella szerepel a kiadványban, mindegyiknek női főszereplője van. A történetek pedig elsősorban az online világ visszásságait járják körbe: miért hazudunk és hogyan alakítja  a személyiségünket az az identitás, amit magunknak építünk fel a közösségi oldalakon. A történetekben pedig mind benne vagyunk: elhanyagolt gyerek, csalódott szerető, szorongó anya vagy éppen alkoholista, öreg néni. A kötet különlegessége, hogy a borítóképet mesterséges intelligencia készítette.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában