Szegedi hírek

2024.04.11. 15:30

Az állami gondoskodásban élő fiatalok is posztoltak verseket – Fotók

Timár Kriszta

Idén gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljainak verseivel ünnepelte az ÁGOTA Közösség a magyar költészet napját. József Attila születésnapja alkalmából csatlakoztak a Posztolj verset az utcára! kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően a Csongor téri szegedi központot versekbe öltöztették egy napra. Csütörtökön az arra járók Kosztolányi Dezső, Nemes Nagy Ágnes, Gérecz Attila, Weöres Sándor vagy Tóth Árpád szövegei mellett az ÁGOTA Közösség fiataljainak verseire is rátalálhattak. Így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élők közt számos tehetséges, alkotó fiatalra lehetünk büszkék.

Nemrégiben, a magyar költészet napjára készülve megjelent egy verseskötet Utazás a tengeremen címmel a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató támogatásával, amelynek írója, Katona Katalin és illusztrátora Faris Brittney is ágotás fiatal. Április 11-én a Csongor téri Posztolj verset az utcára! megmozduláson a kötetben szereplő verseket és illusztrációkat is kiplakátolták. Katona Katalin egyébként érettségi előtt áll, és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karára készül, magyar-történelem szakos tanár szeretne lenni. Faris Brittney pedig a Szegedi Tudományegyetem amerikanisztika szakos hallgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában