Képzőművészet

2021.10.16. 13:50

Az egyik legősibb kézimunkából nyílt tárlat – galéria

Szombattól bárki megtekintheti az Algyői Alkotóházban az Algyői Foltvarrók Körének és a Fürge Ujjak Műhelyének közös kiállítását.

delmagyar.hu

Algyõ, 20211016. Algyõi Foltvarrók Köre és a Fürge Ujjak Mûhelye kiállítása az Alkotóházban. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Szebbnél szebb horgolásokat, hímzéseket, foltokból varrt használati tárgyakat mutatnak be. A tárlatot Füzesy István alpolgármester nyitotta meg október 16-án, aki arról beszélt, hogy a kiállított remekműveket látva, a csodálat és a meglepetés érzése töltötte el egyből. Hozzátette, csodálatos dolog, hogy ilyen művek készülnek Algyőn, és öröm számukra, hogy ezeknek helyet tudnak adni, az alkotók meg tudják jeleníteni a munkáikat.

Beszélt arról is, hogy egy ősi történeti műhelymunka a foltvarrás, vagyis ez az egyik legősibb kézimunka. Jelezte, a művészet és az esztétika egyaránt ötvöződik a foltvarrásban, amely közösségeket formál, valamint örömet okoz a készítőnek, a termékek megtekintőinek és használóinak egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában