Szegedi hírek

2022.05.26. 15:27

Küldetése a kortárs zene népszerűsítése

Sokszínű szerzői esttel várja a zeneszerető közönséget Magda Dávid orgonaművész, zeneszerző a Korzó Zeneházban szombaton 19 órától.

Munkatársunktól

A zeneművész Szegeden szerezte diplomáját, majd Svédországban tanul. Egy éve tért vissza a napfény városába. Fotó: Magda Dávid

A fiatal zeneművész orgonaművészi diplomáját 2009-ben szerezte Szegeden, majd Svédországban bővítette tudását. 2015-től újra itthon él Magyarországon, megszerzett tapasztalatait hat évig kamatoztatta az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem óraadó tanáraként. Egy éve immár újra Szegeden él és lapunknak elmondta, szeretne a város kulturális életébe újabb színt vinni művészetével. 

Az orgonaművész és zeneszerző egyik legfőbb küldetése a kortárs zene megszerettetése a közönséggel. 

 Szombati szerzői estem egyfajta vetületét képezi a művészetemnek, amellyel szeretném bemutatni azon darabjaimat, amelyek eddigi pályám legkiemelkedőbb, többnyire legújabb alkotásai. A koncerten fuvola, altszaxofon, marimba, vibrafon, zongora, kamarakórus és ének is megszólal különféle párosításban vagy szólóban. Megjelenik továbbá a tánc többféle karaktere, a ritmikusság és a melodikus, hajlékony zenei világ is egyaránt, mindezek által harmonikus mederben tartva a zene áramlatát 

– fejtette ki lapunknak. 

Magda Dávid mellett az est fellépője lesz az Argenteus kamarakórus Kovács Gábor vezetésével, Dusík István zongoraművész, Hibay Éva fuvolaművész, Szabó Dávid szaxofonművész, Szives Márton ütőhangszeres művész és Temesi Mária opera-énekesnő is. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott koncerten a részvétel ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában