Szeged

2022.07.27. 19:53

Gitárkoncert volt a Wagner udvarban

Az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar gitár szakos hallgatói tartottak koncertet szerda délután a Wagner udvarban.

Ingyenes gitárestet tartottak a Wagner udvarban. Fotó: Sándor Judit

A Klauzál térről nyíló apró téren hatodik éve rendez ingyenes kulturális programokat — zenei esteket és szabadtéri kiállításokat — a Szegedért Alapítvány, hogy bárki, aki a belvárosban sétálgat, egyben kulturális élményhez juthasson. 

Fotó: Sándor Judit

Németh István, az alapítvány titkára elmondta, mindig is szívügyüknek tartották a művészetek támogatását, az alkotómunkát pályázattal és kulturális díjjal segítik. Ezt a tevékenységet egészítik ki azok a programok, amelyek lehetőséget adnak a művészeknek a nagyközönség előtti bemutatkozásra.

Fotó: Sándor Judi

A Wagner udvarban jelenleg 11 szegedi alkotó 22 szobrát lehet megtekinteni, emellett pedig szerdán gitárzenét is hallgathattak az érdeklődők. Bozóki Andrea és Pavlovits Dávid tanítványai régebbi klasszikus zenéket és könnyed nyári darabokat egyaránt előadtak koncertjükön. Krizsány Csenge, Horváth Bálint és Kollár Martin zenei estjét, mely egyúttal a Wagner udvar ez évi zárórendezvénye volt, teltház előtt tartották meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában