Makón és Szegeden is táncoltak

2022.08.26. 18:50

Látványos flashmobot tartott a Varga Balett Táncműhely

Kilencedik alkalommal tartott Intenzív Tánckurzust a Varga Balett Táncműhely, idén flashmobbal zárták le a többnapos oktatását. Makón és Szegeden is mintegy 100 táncos előadását lehetett megtekinteni pénteken. Varga József táncművész lapunknak elmondta, a tizedik évaduk következik, ebből az alkalomból újabb különlegességekkel készülnek.

Kiss Anna

Magával ragadó produkciót láthattak a Széchenyi tér felé járók péntek este. Fotó: Török János

Látványos produkcióval zárta le pénteken a kilencedik Intenzív Tánckurzusát és a nyarat a Varga Balett Táncműhely. Makón a Makovecz téren, Szegeden pedig a Széchenyi téren tartottak flashmobot, ami egyébként már hagyománnyá vált a műhely életében.

Varga József táncművész, táncpedagógus a Délmagyarországnak elmondta, régebben a színházban tartottak egy 1 órás záró előadást a kurzus végén, így a táncosok megmutatták szüleiknek, hogy mit tanultak a kurzus során, azonban azt tapasztalták, hogy a nyári melegben kevésbé szeretnek színházba menni az emberek, ezért döntöttek úgy, hogy utcára viszik a produkciót.

Megjegyezte, a flashmobok során egy rövidebb formában mutatják be a stílusokat és a technikákat, amelyeket így nemcsak a szülők tekinthetnek meg, hanem bári, aki épp arra jár. Pénteken mintegy száz táncos töltötte meg a teret Makón és Szegeden is.

Kérdésünkre Varga József elmondta, valóban intenzív kurzust tartottak, hiszen naponta négyszer 90 perces oktatáson vettek részt a táncosok, akik életre szóló élményekkel és sok-sok új tudással lettek gazdagabbak. Négy korcsoportban zajlott a munka, ugyanis a 6 évestől egészen a 18 évesig voltak tanulóik.

A fiatalok olyan művészektől tanulhattak az elmúlt napokban, mint Czár Gergely, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze, Farkas Panna, a Szegedi Nemzeti Színház tánckarának tagja, valamint Szorre Dorka, Deák Kristóf és Nemes Roland táncművész. De a csoportokat Varga József is oktatta.

A Varga Balett Táncműhelynek egyébként a tizedik jubileumi évada következik, ebből az alkalomból pedig minden hónapban valami különlegességgel készülnek, erről a közösségi oldalukon adnak majd hírt, ezért érdemes azt folyamatosan figyelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában