Helyi kultúra

2022.09.20. 13:11

Emlékévre készülnek a Kiss Bálintban

Több kerek évforduló is fémjelzi az idei tanévet a református általános iskolában: az iskola névadója, Kiss Bálint születésének 250., halálának pedig 170. évfordulója esik erre a tanévre, emellett az intézmény református iskolaként történő újjáindulásának a 30. évfordulóját is ünneplik.

Majzik Attila

– Kiss Bálint emlékévnek hirdettük meg a 2022/2023-as tanévet, de még képlékenyek a programok így a tanév elején. Az biztos, hogy a programjainkat, ünnepi alkalmainkat ezekre az évfordulókra próbáljuk rákötni. A temetőben megkoszorúzzuk majd Kiss Bálint sírját, illetve az épületen belül szeretnénk egy emlékfalat is felállítani. Itt iskolánk névadójának életét és az intézményünk elmúlt harminc évét mutatnánk be fényképekkel és visszaemlékezésekkel – tájékoztatott Karikó-Tóth Tibor, az iskola igazgatója. Hozzátette, tervezik egy jubileumi kiadvány megjelentetését is, valamint a Kiss Bálint-iskola egykori tanárait és volt diákjait is tervezik visszahívni egy beszélgetésre.

– Nyugdíjas, vagy máshová került kollégákat biztosan szeretnénk visszahívni, de elképzelhető, hogy egykori diákjainkat is meghívjuk. Vannak amúgy is visszatérő vendégeink, mert akik anno „kissbés”-ként kezdtek, azok már a gyerekeiket járatják hozzánk – fűzte hozzá Karikó-Tóth Tibor.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában