Helyi kultúra

2022.09.04. 20:00

Halászlét készített vendégeinek megyénk KicsiNagykövete - Galéria

K. A. R.

Ajándékokkal is készültek vendégeiknek a fiatalok. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Vasárnap tartották meg a Magyarság KicsiNagykövete program országos döntőjének megyei fordulóját Tiszasziget-Térváron, ahol a kápolna árnyékában Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács receptje alapján szegedi halászlét főzött és vásárhelyi túrós lepényt sütött megyénk KicsiNagykövete, Lovász Katalin Édua. Természetesen segítségére volt Csongrád-Csanád megye három KicsiAttaséja is, Csanádi Atád, Varga Napsugár és Kovács Áron. 

Mint azt Dobay Katalintól, a tiszaszigeti Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatóhelyettesétől, a KicsiNagykövet egyik felkészítőjétől megtudtuk, a fiataloknak vendégeket is kellett hívni vasárnap délre, így Gyenes Csaba plébánost, Gárdián Gábor gordonkaművészt, Ferenczi Ferenc polgármestert és Nacsa Tamást, a Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatóját vendégelték meg.

A fiataloknak a döntőben nem csak a megvendégelés a feladata, hanem kisfilmet is kell készíteniük a vendégeikkel. Vasárnapra meghívást kapott még Bódi István futó, többszörös ironman is, azonban őt elfoglaltsága miatt később kérik majd interjúra a diákok, ahogyan a Csanyteleki Halgazdaság vezetőjét, Szabó Zoltánt is.

Dobay Katalin szerint a fiatalok felkészülésében óriási szerepe volt a családoknak, azoknak minden tagja kivette a részét a vasárnapi döntőt megelőző előkészületekből. Megjegyezte, az országos programnak célja a közösségépítés is, hiszem a négy fiatal sosem találkozott egymással, a feladatokon keresztül viszont egy csapattá kovácsolódtak össze.

A programban az ifjúságnak feladata az is, hogy lakóhelyüket és környezetük értékeit képviseljék, hírét vigyék a helyi kultúrának, gasztronómiának és sporteseményeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában