Szegedi hírek

2022.09.15. 18:50

Kötetben szummázta tapasztalatait Gömör Béla - Galéria

Szegeden is bemutatta Szumma című könyvét Gömör Béla emeritus professzor.

Munkatársunktól

Szülővárosában is bemutatta remekművét az emeritus professzor. Fotó: Karnok Csaba

Szülővárosában, Szegeden is bemutatta csütörtökön Szumma című könyvét Gömör Béla emeritus professzor, a reumatológia-fizikoterápia és a belgyógyászat szakorvosa az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Dr. Minker Emil Orvos és Gyógyszerész Történeti Munkabizottságának és a Szegedi Közéleti Kávéház szervezésében. Az eseményen elhangzott, a kötet szokatlan módon összegzi a szerző sokrétű tapasztalatait, valamint található benne egy irodalmi orvospárbeszéd rész is, amely feleleveníti a professzor alma materének – Szegedi Orvostudományi Egyetem – életét.

Gömör Béla elmondta, ez a fejezet az Antal és Péter címet kapta, két szegedi barát történetét mutatja be, éppen ezért a leírt történetek a teremben ülők közül is többeknek ismerősek lehetnek, egyik sem kitalált. Jelezte, a fikció és az irodalom egyaránt jelen van ebben a fejezetben.

A kötet egyébként 6 fejezetből áll, mindegyikben fő helyet kapott Szeged, és mindegyiket olyan festményillusztrációk vezetik be, amelyek a fejezetek tartalmára utalnak. A szerző beszámolt arról is, hogy az utolsó fejezetben minden olyan kérdésre választ kap az olvasó két vallási vezető segítségével, amely mindannyiunkat foglalkoztat, így a szeretet, a boldogság, a fájdalom, a szenvedés, az öregedés és a halál is szerepet kap benne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában