Szegedi hírek

2022.12.27. 20:27

A szegediek szívét boldogította a 100 Tagú Cigányzenekar - Galéria

Célunk, hogy megtaláljuk a közönség szívét és boldogítsuk azt. Mi ezért, a közönségért vagyunk – mondta lapunknak adott interjújában Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke, menedzsere. Kedden este a Belvárosi Moziban adott ünnepi koncertet a világhírű 100 Tagú Cigányzenekarsztár zenekara. A közönségnek igazi kulturális csemegében volt része.

Kiss Anna

A 100 Tagú Cigányzenekar sztárzenekara adott kedden ünnepi koncertet a Belvárosi Moziban. Fotó: Karnok Csaba

Hosszú kihagyás után újra megyeszékhelyünkön adott koncertet december 27-én a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar sztárzenekara a Belvárosi Mozi frissen felújított, patinás Zsigmond Vilmos termében. Lapunknak Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke, menedzsere elmondta, több évvel ezelőtt volt egy koncertsorozatuk, melynek részeként Szegeden is előadást tartottak a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol volt, hogy kétszer is színpadra álltak egy nap, a pandémia viszont útját állta mindennek. 

Megjegyezte, a mostani látogatásuk annak köszönhető, hogy most nyílnak azok a bizonyos kapuk a koronavírus-járvány után, a háború közepette, amelyek által útnak tudnak indulni, hiszen a közönség már nem fél, biztonságban érzi magát az országban. 

Beke Farkas Nándor Fotó: Karnok Csaba

Hangsúlyozta, a mostani ünnepi koncertsorozatuk egy nagyon jó antré arra, hogy bejárják újra az országot és Szegeden is előadást tartsanak. Hozzátette, reméli, hogy hamarosan visszatérhetnek majd a városba, és egy sokkal szabadabb, egészségesebb szegedi közönségnek zenélhetnek majd. Beszélt arról is, hogy Szegednek és környékének kiváló muzsikusokat köszönhetnek a magyarok, példaként említette Dankó Pistát.

A Hungarikum- és Magyar Örökség-díjas társulat sztárzenekara nagyszabású, két felvonásos ünnepi koncertet adott a megyeszékhelyen. Gazdag repertoárjukban voltak többek közt indulók, népszerű operabetétek, operettnyitányok, valamint cigány és magyar népdalok, így a jelenlévőknek igazi kulturális csemegében volt része kedden este. A 30 fős sztárzenekar a társulat legkiválóbb szólistáit és muzsikusait vonultatta fel, élükön Lendvai Csócsi József sokszorosan kitüntetett főprímással.

Idén már 37 éve annak, hogy olyan csodálatos kincse van Magyarországnak, mint a 100 Tagú Cigányzenekar, ugyanis 1985-ben az akkori prímás király, idősebb Járóka Sándor temetésén, a közös zenélés közben megszületett az az ötlet, hogy létrejöjjön egy nagy létszámú koncertzenekar. Beke Farkas Nándor lapunknak elárulta, még ma is huszonhét olyan tagja van a zenekarnak, akikkel az első vonóhúzástól együtt zenélnek, és legalább hetvenen vannak azok, akik már 30 éve muzsikálnak a 100 Tagúban. Az elnök szerint a világhír és a siker titka az egységben, a nagy családjuk összetartásában van.

A Délmagyarországnak adott interjújában kitért arra is, hogy 37 évvel ezelőtt még senki sem gondolta, hogy sikeresek lesznek, de a zenekar „sikerre lett ítélve". Éppen ezért nem meglepő az, hogy a céljuk az, hogy tovább meneteljenek, hogy a reputáció növekedjen, valamint hogy megtalálják a közönség szívét és boldogítsák azt, mert Beke Farkas Nándor szerint ők ezért, a közönségért vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában