Kettőt is tartanak

2022.12.15. 08:20

A válság ellenére lesz újévi koncert Makón

Bár a gazdasági válság miatt sok rendezvény elmarad, és takarékossági okokból az Erdei János sportcsarnok is zárva van átmenetileg, jövőre is lesz újévi koncert Makón. Ezt több helyi hivatalos közösségi oldalon közzétették már.

Szabó Imre

Csikota József és a Magán Zeneiskola koncert-fúvószenekara egy korábbi fellépésen. Archív fotó: Szabó Imre

A Maros-parti városban 1997-ben tartották az első újévi koncertet, a sportcsarnokban pedig 2001-ben volt az első ilyen rendezvény. Utóbbi helyszínen 1500-2000 néző fér el. Ilyenkor a Magán Zeneiskola koncert-fúvószenekara szokott fellépni Csikota József karnagy vezetésével, sztárvendégekkel együtt, és ekkor mondja el hagyományos újévi köszöntőjét a város első embere. Az korábban is előfordult, hogy – különböző okok miatt – máshol kellett megrendezni a hangversenyt, de arra is volt példa, hogy az esemény elmaradt.

A mostani hangversenyt a Návay Lajos nevét viselő kereskedelmi iskola tornacsarnokában rendezik meg január elsején. Két koncert is lesz: egy délután 4-kor és egy este 7-kor. Utóbbit a városi televízió élőben közvetíti, illetve online is lehet követni. Ezúttal is a Magán Zeneiskola koncert-fúvószenekara játszik Csikota József karnagy vezetésével, sztárvendég azonban nem lesz.

A rendezvényre a jegyeket a Hagymatikum fürdőben lehet megvenni hétfőtől vasárnapig délután 2-től 6-ig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában