Kiállítás

2022.12.09. 20:54

Kiállítások a könyvtár kirakatában

Szabó Imre

Aki a makói könyvtár kirakata előtt elsétál, most ezt láthatja. Fotó: Szabó Imre

Furcsa helyzetbe került a makói József Attila Könyvtár azt követően, hogy az önkormányzat úgy döntött, az épületet a fűtési szezon idejére – takarékossági okokból – lezárja. Az intézmény ugyanis már jó előre megállapodott több alkotóval, hogy munkáit kiállítja, így azonban ezt a szokásos módon nem teheti meg. Ugyanakkor már a járványveszély idején is kísérleteztek azzal, hogy rajzokat, festményeket úgy tesznek közszemlére, hogy a paravánokat az épület kirakatában helyezik el, aki tehát elsétál a könyvtár előtt, láthatja a kiállított műveket.

 Szikszai Zsuzsanna, az egy szervezeti egységként működő múzeum és könyvtár igazgatója a Délmagyarországnak azt mondta, ez az újdonság valójában nem makói kuriózum, szerte az országban próbálkoztak a koronavírus-járvány idején ilyesmivel azok az intézmények, amelyeknél a körülmények ezt megengedik. Itt megkérdezték a művészeket, akik egyébként is elhozták volna ide a munkáikat, hogy mit szólnának a kirakat-kiállításhoz, és eddig mindannyian beleegyeztek. Most a makói származású Tamásy Gaby Art In Soul Progress – Lelkünk művészete című anyaga tekinthető meg a kirakatüvegek mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában