Szegedi hírek

2022.12.15. 16:29

Zenei elismeréseket adnak át a No Milk Todayben

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Szeged. Sipos Zoltán orvos-zenész és Józsa Gábor éremművész öt éve, 2017-ben eldöntötte, hogy a magyar rocktörténet meghatározó gitárosa, Barta Tamás emléknek méltó megőrzése apropóján emlékérmet alapítanak. Később az azóta tragikus hirtelenséggel elhunyt Sipos Zoltán nevével is fémjeleztek egy elismerést. A Barta Tamás Emlékérem eddigi díjazottjai Karácsony János, Gál Gábor, Varga János, Heinz Gábor BIGA és Mike Gotthard voltak. A Sipos Zoltán Emlékéremmel pedig Árva Gábort, Gyuricza Sándort, Jakab Leventét, Kréter Károlyt és Vadász Zoltánt méltatták. 

Pénteken 19 órától nagyszabású, koncertekkel kísért ünnepség keretében tüntetik ki az idei díjazottakat a No Milk Today pubban. A Sipos Zoltán Emlékplakettet Bíró János és Tóth Bagi Csaba, a Barta Tamás Emlékérmet pedig első alkalommal egy billentyűhangszeres zenész, Szebényi Dániel kapja. A díjátadás után a kitüntetettek koncertet adnak, Szebényi Dániellel Mike Gotthard zenél majd együtt. Az emlékplaketteket Józsa Gábor, az alapító-adományozó, alkotó és Siposné Karl Mária alapító-adományozó adja át. Az est házigazdája Pleskonics András, alias Dr. Rock lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában