Szegedi hírek

2023.02.01. 21:00

Szépírók gyűjtöttek adományokat a Jazzben - Fotók

Koós Kata

A szegedi Szépíró-kör tagjai felolvastak, majd dedikált köteteiket bocsátották licitre. A bevételből a Szépírók Társaságát támogatták. Fotó: Gémes Sándor

Jótékonysági adománygyűjtő és felolvasó estet rendeztek a szegedi Szépíró-kör tagjai a Jazz Kocsmában szerdán. A befolyt összeget a Szépírók Társaságának megsegítésére fordították, amely szervezet NKA-támogatása a harmadára csökkent. 

A társaság írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. Alapszabálya szerint „a Szépírók Társasága egymás irodalmi munkásságát megbecsülő és szellemi tekintetben egymáshoz közel álló írók által létrehozott szakmai, érdekvédelmi és szolgáltató szervezet.”

A társaság rendezvényei elősegítik a színvonalas kortárs irodalom és az olvasók találkozását, a kortárs irodalom tudományos vizsgálatát és az arról szóló kritikák megszületését. Rendezvényeik között szerepelnek hagyományos író-olvasó találkozók, középiskolásokat és egyetemistákat megszólító oktatási programok és szélesebb közönséget vonzó fesztiválok. 

Az esten felolvastak a szegedi Szépíró-kör tagjai, Bencsik Orsolya, Gyukics Gábor, Janáky Marianna, Lanczkor Gábor, Orcsik Roland és Szilasi László. A fellépő szerzők az est tematikájára rímelő dedikációval ellátott köteteiket is licitre bocsátották. Az adománygyűjtés a rendezvénnyel nem ért véget, az online térben az adjukossze.hu oldalon folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában