Szegedi hírek

2023.03.14. 17:30

Projektnapot rendeztek a gazdasági és informatikai technikumban - Fotók

Projektnapot rendeztek kedden a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikumban, ahol egy klasszikus emlékműsor helyett sokszínű és változatos programokkal várták a diákokat. A Pilvax kávézónak berendezett tanteremben a Kossuth-kiflit mi sem hagytuk ki.

Török János

Fotó: Török János

A Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum március 14-én, kedden  projektnapot szervezett a diákok számára, amellyel megemlékeztek az 1848. március 15-i forradalom eseményeiről és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról. Ekkor kezdődött a ,,Vasvári 111" is, amellyel az iskola fennállásának 111. évfordulóját ünneplő programsorozatot indították el. A hivatalos megfogalmazás szerint a programok célja a projektalapú oktatás kiszélesítése és elmélyítése, élményalapú tanulásra építő projektnap szervezése, ahol a diákok nem hagyományos eszközökkel szerezhettek ismereteket.

Ez a valóságban úgy nézett ki, hogy a tantermekben programok várták a diákokat. Egy részük kultúrtörténeti osztálysétára indult, aminek a végén egy szál virágot helyeztek el Kossuth, vagy Petőfi szobránál. Király-Török Annamária szervező, pedagógiai igazgató-helyettes elmondta, így egy klasszikus műsor helyett, ami leginkább a néhány szereplőnek élmény, az egész iskolát meg tudják mozgatni. A legjobb hangulat a Pilvax kávéházzá változott tanteremben volt, ahol kártyáztak, beszélgettek a diákok. Itt a tanárok által készített Kossuth-kiflit lehetett megkóstolni, amelyek remekül sikerültek. A 10. b osztályos szoftverfejlesztők közül egy csapat fiú öltönyben, nyakkendőben volt, amit Pál Patrik azzal indokolt, hogy megadják a módját március 15-e megünneplésének, illetve később fotókat készítenek majd a közösségi oldalakra, amelyeken remekül mutatnak majd az elegáns szettjükben. – Eddig nem rossz. Szürcsölgetjük a kávét, tárgyaljuk a mai nap elkövetkezendő eseményeit – fogalmazott Patrik.

Egy emelettel feljebb jóval visszafogottabb volt hangulat, a számítógépek előtt online kvízt töltöttek ki a diákok. Komoly tétje volt neki, 80 százalék feletti eredmény esetén jutalom ötös jár. Egy másik tanteremben 200 szendvicset készítettek a diákok, amiket később a város három szeretetládájába tettek ki. Volt még kézműveskedés: kokárdakészítés gyöngyből, címerkészítés, amivel az iskola kapuját díszítették fel. A kvíz mellett gépírás csapatverseny is volt, amit a tizenegyedikesek közül a 11. c osztályos lányok nyertek meg. Nyereményükből, ami egy hatalmas zacskó cukor volt, a sajtó jelenlévő munkatársait is kedvesen megkínálták.

Élő kokárdát formálva szavaltak

A Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikumban is projektnap volt kedden. Olyan sport és műveltségi területek foglalkozásain vehettek részt a diákok, amelyek kapcsolódnak a reformkorhoz, a forradalomhoz. A programot flashmob zárta: a tanulók az iskolaudvaron, színes kartonlapokat feltartva élő kokárdát formáltak és szavaltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában