Takarítás vagy vezetés közben is születhet dalszöveg

2023.04.29. 19:30

A léleknek szól a Perpetua Project

Mély szövegek, érzelmes zongorajáték és egy utánozhatatlan hang: ebből született meg az új csongrádi zenekar. A Perpetua Project, azaz Gyönygyössy Orsolya és Erdélyi Viola „szerelemprojektje” nem habkönnyű műanyagot kínál, dalaikban mélyebb emberi kérdéseket dolgoznak fel.

Majzik Attila

Megvan közöttük az összhang. Fotó: Novák Attila

– Azt vettem észre az elmúlt néhány évben, hogy a legváratlanabb helyzetekben, autóvezetés vagy otthon takarítás közben születnek meg bennem dallamok, a szöveggel együtt. Ezeket gyorsan felvettem és később kidolgoztam. Ez egy olyan dolog, aminek nincs köze a másik zenekarom, az Uneksia stílusához. Ez valami egészen más hatás, ez belülről jön: olyan témák, amik valójában engem foglalkoztatnak

 – osztotta meg érzéseit Gyöngyössy Orsolya. A „civilben” néprajzkutató és a helyi múzeumot vezető énekesnő elmondta, első közös daluk Erdélyi Violával az édesapjáról szól. 

– Első angol nyelvű dalunk, a Father édesapám emlékére íródott. Megkértem Violát, találjon ki a szöveghez és a felénekelt alaphoz egy zongorakíséretet. Amit ő ebből megalkotott, az százszor jobb lett, mint amit én elképzeltem. Egy katartikus élmény volt, felszabadult bennem egy gát: úgy érzem, hogy a gyászfolyamatnak a feldolgozásához kellett ez a dal – mondta el az énekesnő.

Fotó: Fotó: Novák Attila

– Az Orsi által küldött dallamban sok finomság volt, ezért azonnal megtetszett. Az első érzéseim szerepelnek a zongorajátékban, és úgy gondolom, hogy Orsi énekhangja és a zongora szépen összefonódik, ebből pedig, úgy érzem, egy csodálatos dal született – tette hozzá Erdélyi Viola.

A Perpetua Project tagjai elmondták, emberileg és zeneileg is megvan közöttük az összhang, így már dolgoznak következő közös számukon is. Mindketten úgy látják, hogy nem „limonádét” akarnak kínálni, hanem olyan témákhoz nyúlnak, amik mélyebb emberi gondolatokat feszegetnek.

Első dalukhoz, a Father-höz videóklip is készül, ezt körülbelül egy hónapon belül mutatják majd be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában