Szeged

2023.04.02. 18:40

Kézművesek portékáit lehetett hazavinni - Galéria

Most először tartottak kézműves vásárt Kiskundorozsmán a kis piacon, ahol havi rendszerességgel lehet majd beszerezni a helyi kézművesek szebbnél szebb termékeit. Adományokat is osztottak a vásárban, ahol jelen volt a húsvéti nyúl is, és csokival lepte meg a gyermekeket.

Kiss Anna

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Dorozsmai kézművesek portékáiból lehetett válogatni vasárnap délután a kis piacon Kiskundorozsmán, ott ugyanis első alkalommal szerveztek vásárt a Dorozsmai lakosok csoport vezetői, Kernács Éva és Topor Ágnes. Előbbi lapunknak arról számolt be, nagy igény mutatkozott rá helyben, hogy értékesíteni tudják termékeiket a kézművesek, akik mindannyian főállás mellett, hobbi­szinten készítenek szebbnél szebb dolgokat. Éppen ezért szervezték most meg a vásárt Ruzsa Roland önkormányzati képviselő támogatásával – tette hozzá.

Elárulta, mostantól havi rendszerességgel lesz majd kézműves vásár a kis piacon. Topor Ágnes kérdésünkre elmondta, a vasárnapi vásáron adományokat is osztottak a nehéz sorsú dorozsmaiaknak, ugyanis a csoportjukban lavina indult el, miután egy helyi lakos sonkákat ajánlott fel a hátrányos helyzetű családoknak. Pillanatok alatt nagy mennyiségű felajánlás gyűlt össze a helyi vállalkozóktól és lakosoktól, ezeket osztották most szét – mondta. 

Szerinte nagyon összetartó a közösségük, melynek tagjai azonnal megmozdulnak, ha segítségkérés érkezik. Hozzátette, volt olyan, aki vasárnap viszonozta az adományt, tisztasági csomagot vitt a hústermékekért cserébe, ugyanis azokat nem tudta volna megvenni, de valamilyen módon ő is szeretett volna másoknak segíteni. Ruzsa Roland önkormányzati képviselő is vitt felajánlást, ő tíz zöldségcsomagot adományozott a hátrányos helyzetű dorozsmaiaknak.

Lapunkkal közölte, emellett a kézműveseket is támogatta, a mintegy 15 árus helyett kifizette a helypénzt. Kiemelte, nagyon örül, hogy ismét olyan kezdeményezés indult Dorozsmán, amely a közösségépítést szolgálja, ehhez pedig mindenképpen szeretett volna hozzájárulni, ezért gondoskodott arról is, hogy a húsvéti nyuszi is elmenjen a vásárba, és csokoládéval lepje meg a gyerekeket, akik élő nyuszikat is simogathattak, amíg a szüleik vásároltak.
 

 

 

Címkék#dorozsma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában