Kisregénnyel is jelentkezik B. E. Belle

2023.04.21. 12:30

Irodalommal gyógyítja a lelket a szentesi írónő

Bár ezt az évet a pihenésre szánta B. E. Belle, azaz Barát Enikő, mégis elég sűrű lett a szentesi írónő ez évi programja: kisregényként adja ki A telepi lány című novellasorozatát, egyetemre jár, emellett pedig az első két könyvét is „hazahozta” a saját kiadójához. Új könyveken is dolgozik, az elsővel jövő februárban rukkol majd ki.

Majzik Attila

Új B. E. Belle könyv jövőre érkezik, de addig sem maradnak olvasnivaló nélkül a rajongók. Fotó: Maraton Kiadó

A szentesi olvasók 25 héten át követhették A telepi lány kalandjait a városi hetilapban, a tavaly februárban véget ért sorozatot pedig nemsokára a szélesebb közönség is megismerheti. Barát Enikő kisregényként adja ki az erősen önéletrajzi ihletésű történetet. 

– A sztori végig Makón és Szentesen játszódik, a lakótelepet is úgy hozom vissza, ahogyan az én gyerekkoromban volt. A telepi lány 100 százalékban én vagyok, gyerekkoromtól kezdve napjainkig. Apám alkoholizmusáról is írok, sokan meg is lepődtek, hogy így indult az életem. Rengeteg üzenetet kaptam, amikor futott a sorozat, hogy ők is így éltek: átéltek családon belüli erőszakot, bántalmazást

 – osztotta meg Barát Enikő. A kisregény bemutatóját Budapesten, június 10-én, az Ünnepi Könyvhéten tartják majd.

A szentesi írónő munkája mellett tanul is, hamarosan fejlesztő irodalomterapeutaként végez a szegedi egyetem bölcsészkarán. 

– Többször is beszéltem már róla, hogy több mint tíz éve engem kezeltek mentális betegséggel, és ez a terület azóta is fontos része az életemnek. Régi célom, hogy irodalomterapeutaként tudjak olyan embereket támogatni, akik hozzám hasonló cipőben járnak. Ez a képzés pedig találkozik az írói léttel is – tette hozzá az írónő.

A közeljövővel kapcsolatban Barát Enikő kiemelte, sikerült elérnie, hogy a két első könyve jogai a saját kiadójához kerüljenek: bemutatkozó regénye, a Hazugok átdolgozott, bővített kiadása április elején jelent meg, a Megtörtek pedig szeptemberben érkezik majd.

Két új regényen is dolgozik, ezek közül az első jövő év februárjában jelenik majd meg. 

– Annyit elárulhatok, hogy ez egy kicsit erősebb, „szigorúbb” történet lesz, mint a korábbiak, de maradok a romantikus-erotikus vonalnál. A második új könyvem jövő ősszel jön, hogy a kettő közé fér-e még valami, az egyelőre kérdéses – vázolta terveit Barát Enikő.

A jövő év új könyvek mellett új Belle-csapatépítést is hoz majd: a szentesi írónő két terápiás tábort szeretne rendezni, Belle-táborból pedig hármat szervezne. Zárszóként elárulta, stabilitásra vágyik a világban. 

– Örülnék, ha egy kicsit kiegyensúlyozottabb világban élhetnénk, ha nem lenne ilyen fenyegető a háború. A környezetünk bizonytalansága kihat ránk is, a mi érzéseinket, egyensúlyunkat is felbolygatja – összegzett Barát Enikő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában