Helyi kultúra

2023.04.13. 14:00

Játszótereket avattak Csengelén - Galéria

imre Péter

Alig több mint egy hét alatt két játszóteret adtak át Csengelén. Az óvodai volt a sorrendben az első, amelyre a jótékonysági bál bevételéből, mintegy 1,1 millió forintból vásároltak új eszközöket és játékokat – tudtuk meg Tóth Tibor polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy az önkormányzat ehhez épített egy raktárat, hogy a megvett eszközöket védett helyen tárolhassák.

– A korábban a belvíz miatt megszüntetett játszótér kelt most új életre itt az Árpád utcában, és biztosan sok örömöt okoz majd nektek. Nem beszélek többet, avassátok ti fel, vegyétek birtokba a játékokat!

 – szólt a megjelent, pedagógusaik által elkísért óvodásokhoz és kisiskolásokhoz Tóth Tibor a csütörtöki ünnepélyes avatón. Nem kellett kétszer mondani, pillanatok alatt elfoglalták a csúszdákat, a libikókát, a hintát, a mókuskereket, a homokozót és a kis focipályát. Gyerekzsivajjal telt meg a környék.

– 2008-ban pályázati forrásból már létesült itt egy játszótér, de a folyamatos belvízgondok miatt 2015-re megszűnt, egy gödör tátongott a helyén és az eszközök a faluház mögé költöztek. Most a belvízzel már nincs problémánk, ezért úgy döntöttünk, újra felépítjük itt a játszóteret, amit önerőből, közel 1,2 millió forintból valósítottunk meg. Szabadtéri játékokat vásároltunk, a munkákat – a tanyagondnokokkal az élen –, az önkormányzati dolgozók végezték el – közölte a polgármester. Azt is elárulta, rögtön fejlesztik is: ceruza kerítéssel látják el, hogy a gyerekek ne futhassanak ki az útra, míg a szülőknek WiFi áll majd a rendelkezésükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában