A szegedi zeneiskola koncerttel is csalogatja az érdeklődőket

2023.04.17. 08:40

Kalandnapra invitál a Király-König iskola

Hangszersimogató, interaktív szolfézs vetélkedő és természetesen koncert is várja az érdeklődőket április 17-én délután a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola nyílt napján.

Munkatársunktól

Számtalan hangszerrel – köztük a hárfával – lehet közelebbről megismerkedni. Fotó: pixabay.com

Hagyományos esemény a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola életében a Király-König Kalandnap, http://www.kkpzi.hu/4415-2/ amelyet idén április 17-én, hétfőn 14 órától 19 óráig tartanak a Tábor utca 3. szám alatt.

Délután két órakor hangszersimogatóval veszi kezdetét a program, erre kimondottan iskolai csoportokat várnak, majd lesz többek között interaktív szolfézs vetélkedő, nyitott hangszersimogató 16 órától, amelyen lesz gitár, hegedű, cselló, nagybőgő, furulya, oboa, fuvola, trombita, harsona, fagott, klarinét és hárfa is. Ezeken felül kimondottan ütőhangszeres, majd zongorasimogató is várja az érdeklődőket. A program zárásaként 18 órakor koncertet tartanak a nagyteremben.

Ahogy az intézménye fennállásának hatvanadik évfordulóján, 2012-ben megírtuk, Király-König Péter, az intézmény névadója, aki 1904-ben érkezett a Tisza-parti városba, zeneiskola-igazgatóként, karnagyként és előadóművészként pezsgő zenei életet hozott létre Szegeden a 20. század első felében. Halála után tizenkét évvel, 1952-ben nyitotta meg kapuit a Király-König Péter Zeneiskola. 1960-ra már 490 növendék tanult a zenei műhely falain belül valamilyen hangszeren játszani. Az iskola által szervezett fesztiválok, hangversenyek a mai napig is színesítik a megyeszékhely zenei programkínálatát.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában