Helyi kultúra

2023.04.29. 18:51

Másfél ezren látták a zenét

Szabó Imre

Szentpéteri Csillát meghatotta a pályázat iránti óriási érdeklődés. Fotó: Szabó Imre

Öt évvel ezelőtt hirdetett meg először Láttad-e már a zenét? mottóval alkotópályázatot a makói születésű, itthon és külföldön is elismert zongoraművész, Szentpéteri Csilla. A jelentkezők az ő zenedarabjainak ihletésére rajzolhattak, festhettek. Idén már öt vármegyéből, sőt, Szlovákiából is érkeztek pályamunkák – szám szerint 1482. Közülük a legszebb 112-t szombaton ki is állították a makói Glorius vigadóban, ahol a művésznő személyesen adta át a támogatók által felajánlott díjakat, majd barátaival minikoncertet adott.

– Az alkotások között van néhány olyan, ami engem megihletett, ösztönözve valamelyik zenedarab továbbgondolására – mondta a Délmagyarországnak Szentpéteri Csilla. Az alkotópályázat legfontosabb hozadéka szerinte az, hogy általa megnyílnak a gyerekek. 

– A mai világban nehéz szavakba önteni egy fiatalnak, mit érez, mit gondol. Ám ha megpróbálja lerajzolni, talán könnyebben megy

 – tette hozzá.

A díjátadón látszott, hogy a pályázat mostanra kinőtte az eddigi kereteket: olyan sokan voltak az érdeklődők, hogy nem mindenkinek jutott ülőhely a koncertteremben. A művésznő a várakozáson felüli sikert látva azon gondolkozik, miként lehetne az egészet kibővíteni, de úgy, hogy a szervezés központja és a díjátadó továbbra is Makón legyen. Közben pedig már turnézik a zenekarával – a nyáron például a Balaton mindkét partját körbejárják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában