Makó

2023.04.28. 20:26

Tavaszi gálakoncert a Hagymaházban

Munkatársunktól

Fotó: Szabó Imre

Zsúfolásig telt nézőtér előtt adott tavaszi gálakoncertet a Makói Általános Iskola művészeti intézményegysége pénteken este a Hagymaházban. 

 A karácsonyi után hagyományosan ez a második legnagyobb hangversenyünk. Ilyenkor nem csak a diákjaink, de velük együtt felkészítő tanáraik is színpadra lépnek 

– mondta el a Délmagyarországnak a műsor előtt Rónai Dániel, az intézményegység vezetője.  

A műsorban a közönség láthatta-hallhatta a Rytm&Bass ütősegyüttest, a Bartók vonós kamarazenekart, a Makói Bartók gitárzenekart, az ifjúsági fúvószenekart, a zongoristákat és a néptáncosokat is. Az est különlegessége egy kortárs zenemű premierje volt: az iskola egyik pedagógusa, Matli Annamária Főnix című szerzeményét az ihlette, ami az iskolával az utóbbi időben történt.

Fotó: Szabó Imre

A gálaműsor alkalmat kínált az Istók Margit-díj átadására is, amit kétévente ítélnek oda. Alapítója az országos hírű makói zenepedagógus, Istók Margit volt, a kitüntetett pedig minden évben egy kiemelkedően tehetséges volt vagy jelenlegi növendék. Idén a már Zeneakadémián tanuló Bíró Alex részesült az elismerésben, aki tudását is megcsillogtatta, malambán játszott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában