Szegedi egyetemi hírek

2023.05.02. 20:18

Megnyílt az SZTE Fotótanfolyam résztvevőinek kiállítása – Fotó

A. T. J.

Fotó: Karnok Csaba

Fókuszban címmel nyílt meg a 18. Egyetemi Tavasz programsorozat részeként az SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet szervezésében kedden az SZTE fotótanfolyam résztvevőinek kiállítása a TIK aulájában. A megnyitón Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja köszöntötte a résztvevőket, aki felidézte a képzés történetét, megköszönte az oktatógárda eddigi munkáját. 

– A vizuális értékteremtés nehéz kenyér. Bármerre nézünk, képek vesznek minket körül. Ebben a helyzetben nincs könnyű dolga azoknak, akik valamilyen vizuális értékkel, művészi ambíciókkal készült képekkel állnak ki a nyilvánosság elé. Talán az a helyes hozzáállás, ha egyszerűen nem tartunk számot mindenki figyelmére, éppen elég, ha azok látják ezeket az értékeket, akik látni akarják 

– fogalmazott köszöntőjében Pusztai Virág, az SZTE Fotótanfolyam képzésfelelőse.

A kiállítást Krnács András fotográfus tanár nyitotta meg. Elmondta, hagyomány a fotográfusképzésben, hogy azt egy kiállítással zárják. Ezen most minden diák kiállított.

– Nem akarom túldicsérni a jelenlévőket, mert még elbízzák magukat és nem sikerülnek jól a vizsgamunkák – jegyezte meg a fotográfus.

Az ünnepélyes megnyitón közreműködött Tóth Liliána és Tóth Regina, a Talent Énekstúdió növendéke és Tóth Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában